Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι μάσκες έπεσαν

Ισως να πρέπει να ζητήσω συγνώμη για τη μονοτονία μου, αλλά δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Κοιμάμαι, ξυπνάω, ο νους μου εκεί, στις εκλογές. Τρελαίνομαι όταν ψάχνω, όπως και άλλοι σίγουρα, να βρω τρόπο να μιλήσω σ' έναν και σ' όλους μαζί σ' αυτούς που βρίσκονται από την άλλη μεριά του γιγάντιου τοίχου, που ύψωσαν τα πληρωμένα ΜΜΕ και οι δόλιοι εκλογικοί νόμοι, ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια. Οι Ελληνες δε θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 9 του Απρίλη. Εκείνο που συμβαίνει για πρώτη φορά είναι ότι οι συνέπειες από τα αποτελέσματα των εκλογών είναι προκαθορισμένες και πιο ξεκάθαρες από κάθε άλλη φορά. Δε χρειάζεται να είσαι μεγαλοφυία ή προφήτης για να τις δεις.

Βασισμένο στον αισχρό εκλογικό νόμο της ΝΔ που σήμερα συμφέρει στο ΠΑΣΟΚ, όποιο κόμμα έρθει πρώτο, έστω και με 39%, βγάζει 152 βουλευτές και έχει την πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, για να περνά όποιο νόμο του γουστάρει. Οπως και τώρα που το 41% των ψηφοφόρων (μειοψηφία) έχει μέσα στη Βουλή 162 βουλευτές, που είναι το 54% (πλειοψηφία!!). Δηλαδή, εδώ παπάς εκεί παπάς το 41% γίνεται 54%. Δηλαδή, η μειοψηφία ψηφοφόρων γίνεται πλειοψηφία βουλευτών!!

Είδαμε τι κάνανε μ' αυτή την πλειοψηφία των βουλευτών που τους έδωσε ο εκλογικός νόμος. Αυτή η βουλευτική πλειοψηφία τους έδωσε τη δυνατότητα να οργιάσουν. Υπογραφή για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Πολεμικά στη Γιουγκοσλαβία, παράδοση του Οτσαλάν, ΝΑΤΟικά στρατηγεία, το λιμάνι θεσσαλονίκης πέρασμα για τους σφαγείς του γιουγκοσλάβικου λαού. Στο εσωτερικό, αφανισμός των αγροτών, κατάργηση του οκτάωρου, αναλγησία προς τους συνταξιούχους, ανέργους και τόσα πολλά άλλα που θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους βιβλίων.

Ποιοι είναι τέλος αυτοί από την άλλη μεριά του τοίχου; Και δε μιλώ γι' αυτούς που δεν ψηφίζουν σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» και που δεν καταλαβαίνουν ότι όταν δεν ψηφίζουν είναι σαν να εγκρίνουν όλα όσα στραβά γίνονται. Μιλώ γι' αυτούς που ψηφίζουν. Τι στην ευχή, δεν μπορούν να σκεφτούν δυο λεπτά πριν ρίξουν το ψηφοδέλτιο στο κουτί; Δε χρειάζονται μαθηματικά ή φιλοσοφία, απλά πράγματα, όπως π.χ. όταν το δίδυμο Σημίτη - Παπανδρέου συμφέρει στην Ολμπράιτ, στον Μπερνς και στην Αμερική τους, σε σένα εργαζόμενε Ελληνα δε συμφέρει. Σε σένα Τίμιε Ελληνα δε συμφέρει.

Οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ ίσως πιστεύουν ότι με τα ΘΑ που κουβαλάνε στο ταγάρι τους θα κλέψουν κι αυτή τη φορά τις ψήφους του ευκολόπιστου κοσμάκη και γι' αυτό άρχισαν να δίνουν δείγματα που δεν προμηνάνε τίποτα καλό. Παρανομούνε και για να καλυφτούνε κατηγορούν και μηνύουν τους άλλους. Ολοι ξέρουμε από διαβάσματα σε βιβλία ή εφημερίδες ή ακόμα κι από ταινίες πόσο προσεκτικά εξετάζονται οι ένορκοι που πρόκειται να λάβουν μέρος σε μια δίκη. Το σημείο που πάνω απ' όλα επιμένουν να εξακριβώσουν οι δικηγόροι είναι κατά πόσο τα άτομα αυτά, οι ένορκοι, είναι αρκετά αντικειμενικοί, για να δικάσουν δίκαια. Και φυσικά αποκλείονται πριν απ' όλους οι φανατικοί και οι ρατσιστές και όσοι δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους και τη συμπεριφορά τους. Ετσι λοιπόν, ο κύριος Γιαννόπουλος δε θα γινότανε ποτέ δεκτός σαν ένορκος. Για συμπεριφορά φτάνει το «Κατίνες», το «γαϊδούρια» και καμιά χιλιάδα άλλα, όμως έχουμε και το φανατισμό που είναι κι αυτός παράξενος. Μίσος και θαυμασμός προς τους κομμουνιστές ανάλογα αν είναι προΦλωράκιοι ή μεταΦλωράκιοι. Δηλαδή, για την ίδια υπόθεση θα έβγαζε άλλη απόφαση για τον προ και άλλη για τον μετά.

Και κάτι ακόμα και να τελειώνουμε. Με κάτι έγγραφα που παρουσίασε, θέλει, η Ελλάδα να πιστέψει ότι ήταν στον ΕΛΑΣ. Μ' αυτά τα χαρτιά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο κ. Κατριβάνος όμως αμφισβητεί τους υπεύθυνους του «Ριζοσπάστη» και τους αποκαλεί «δήθεν κομμουνιστές» και τα παρόμοια. Και αναρωτιέμαι αν οι κ.κ. Στ. Λουκάς και Δ. Κουτσούμπας του φέρουν μια κασέλα με βεβαιώσεις και καμιά πενηνταριά χιλιάδες μάρτυρες που θα βεβαιώνουν ότι είναι κομμουνιστές, θα πάει ο κύριος υπουργός να αυτοκλειστεί στη φυλακή;

Τι άλλο να σου πω, φίλε μου, για να μ' ακούσεις εκεί που βρίσκεσαι πίσω από τον τοίχο και να καταλάβεις ότι οι μάσκες πέσανε; Να σου πω τι είπε ο κ. Ρέππας για τη δολοφονία του Μπουλάτοβιτς; Είμαι σίγουρος πως το διάβασες. Ομως το διάβασες και έμαθες ένα νέο ή το διάβασες και κάθισες να σκεφτείς;

Είπε, λοιπόν ο κ. Ρέππας με την ίδια απάθεια που οι ΝΑΤΟικοί εκπρόσωποι ανάγγελναν τις επιτυχίες των αεροπλάνων τους πάνω στα γυναικόπαιδα της Γιουγκοσλαβίας: «Αυτό το συμβάν (η δολοφονία) δείχνει πως η Δημοκρατία στη Γιουγκοσλαβία είναι ταραγμένη!!!». Χάλασε η γαλήνη που της είχαν προσφέρει οι έξυπνες αμερικανικές μπόμπες! Φίλε από την άλλη μεριά του τοίχου θα τα ξαναπούμε. Πρέπει. Ο εχθρός του λαού έχει στήσει τα κανόνια του. Δε μας παίρνει ο καιρός.


Του Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ