Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΚΚΣΕ
«Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"»

Η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ (ΕΚΚ - ΚΚΣΕ), με τη Δήλωση «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"», που εξέδωσε στις 11 Φλεβάρη 2000 και την υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΚΚ - ΚΚΣΕ Ολέγκ Σένιν, εκφράζει τη συμπαράσταση των εκατομμυρίων Σοβιετικών κομμουνιστών στο «Ριζοσπάστη» για τις διώξεις του από μέρους των ελληνικών αρχών:

«Οι Σοβιετικοί κομμουνιστές, όλη η προοδευτική κοινή γνώμη της Ρωσίας με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Με ανησυχία και αγανάκτηση έγιναν εδώ δεκτές οι πληροφορίες για τις διώξεις των ελληνικών αρχών κατά της εφημερίδας "Ριζοσπάστης".

Το μαχητικό έντυπο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με την ασυμβίβαστη πάλη του ενάντια στην καταπίεση και την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του, κέρδισε το μεγάλο σεβασμό των κομμουνιστών και άλλων πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων, όχι μόνο στη χώρα του, αλλά πολύ πέρα από όριά της.

Να, γιατί η ελληνική αντίδραση εξαπέλυσε κατά του "Ριζοσπάστη" μια χιονοστιβάδα διώξεων και συκοφαντιών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που στο παρελθόν συνεργάστηκε με τους ναζιστές, κίνησε μάλιστα δικαστική εξόντωση της εφημερίδας, προσπαθώντας να την πνίξει οικονομικά.

Την υποστήριξή τους στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" εξέφρασαν παράγοντες όλων των πολιτικών κομμάτων, τα συνδικάτα, πολλοί νομάρχες και δήμαρχοι πόλεων της Ελλάδας.

Η Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΚΚ - ΚΚΣΕ, εξ ονόματος των εκατομμυρίων Σοβιετικών κομμουνιστών, διαδηλώνει την έντονη διαμαρτυρία της ενάντια στη δίωξη από τις ελληνικές αρχές της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" και εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή της στον αγώνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και του μαχητικού έντυπου οργάνου του.

Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη".

Ολέγκ Σένιν,

Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΚΚ - ΚΚΣΕ».

Σημ.: Η Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΚΚ - ΚΚΣΕ έστειλε αντίγραφο της Δήλωσης αυτής και στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ