Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΒΡΕΝΣΕΛ»
«Διαμαρτυρόμαστε για την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης»

Η δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη», διαπέρασε τη θάλασσα του Αιγαίου και έγειρε την οργή και την αγανάκτηση του διευθυντή, Ιχσάν Τσαραλάν, και του προσωπικού της τουρκικής εφημερίδας «Εβρενσέλ», όπου με την παρακάτω επιστολή δηλώνουν τη διαμαρτυρία τους για αυτή την απίστευτη δίωξη, αλλά και τη συμπαράστασή τους.

«Οι κυριαρχούσες τάξεις και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σιωπήσουν και να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους που επιμένουν να γράφουν την αλήθεια. Αυτή δεν αρκείται μόνο στην πρακτική του κλεισίματος εφημερίδων ή τις δολοφονίες των δημοσιογράφων, αλλά ακόμη και με την επιβολή απίστευτων προστίμων. Δεν αποτελεί έκπληξη για μας, ότι η ελληνική κυβέρνηση συντάχτηκε με αυτές τις ενορχηστρωμένες αντιδραστικές τακτικές όσον αφορά την εφημερίδα σας.

Διαμαρτυρόμαστε για την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αποτελεί απειλή για την ελευθερία του Τύπου.

Ελπίζουμε ότι όλες αυτές οι πιέσεις που ασκούνται έχουν πεισμώσει και εντείνει την αποφασιστικότητα των Ελλήνων δημοσιογράφων στην αναζήτηση της αλήθειας. Εμείς, το προσωπικό της καθημερινής εφημερίδας "Εβρενσέλ" θα σταθούμε στο πλευρό του "Ριζοσπάστη" και του προσωπικού του στη δίωξη αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ