Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Να περάσουμε την κόκκινη γραμμή»

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους και τις νέες για μαζική ψήφο στο κόμμα που στήριξε τους αγώνες τους

«Με το ΚΚΕ, μέτωπο αντεπίθεσης και ανατροπής» είναι το βασικό σύνθημα της κεντρικής προεκλογικής προκήρυξης της ΚΝΕ, που είναι πανέτοιμη να συμβάλει στη μάχη που θα δώσει το Κόμμα στις εκλογές στις 9 Απρίλη. Η πρωτοπόρα οργάνωση νεολαίας έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ζητάει την ψήφο των νέων στο ΚΚΕ, γιατί η παρουσία και συμβολή της στους αγώνες είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Οι νέοι κομμουνιστές καλούν τους νέους που βρέθηκαν στα ίδια μετερίζια, στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις για μόρφωση και δουλιά, αλλά και όλους όσοι ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν να περάσουν την κόκκινη γραμμή. Εχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν το κόμμα που αντιπάλεψε την υποταγή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στήριξε τους νεολαιίστικους αγώνες και θα αξιοποιήσει την ψήφο για την ισχυροποίηση του αντίπαλου δέους, του Λαϊκού Μετώπου της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό στην αντεπίθεση για μια λαϊκή εξουσία.

Αναλυτικά στο κάλεσμά της, η ΚΝΕ σημειώνει:

«Εμείς οι νέοι και οι νέες, που ανήκουμε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θέλουμε μόρφωση και εφόδια για ζωή. Και αυτοί μας πετάνε έξω από το λύκειο, στριμώχνουν τη ζωή μας ανάμεσα στο σχολείο, το σπίτι και το φροντιστήριο ή μας οδηγούν στα ΤΕΕ της φτηνής κατάρτισης και της εγκατάλειψης.

Εμείς θέλουμε σταθερή δουλιά με δικαιώματα κι αυτοί μας στέλνουν στις ουρές των ανέργων, σε ανούσια σεμινάρια κατάρτισης, σε ευκαιριακές δουλιές με το κομμάτι, χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλιση.

Εμείς θέλουμε ειρήνη και εθνική κυριαρχία και αυτοί θέλουν να μας κάνουν μισθοφόρους. Να υπηρετούμε την εκμετάλλευση των λαών, τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού.

Εμείς θέλουμε να ζήσουμε με όλες τις αισθήσεις μας, αυτοί μας προσφέρουν απλόχερα ναρκωτικά, εγκλωβισμένους στην παραίσθηση, με απονεκρωμένη τη σκέψη.

Οταν αγωνιζόμαστε, όταν διεκδικούμε, τότε μας στέλνουν τον εισαγγελέα, μας συλλαμβάνουν για «παράνομες» πράξεις και διαρκώς λένε πως:

Επιτρέπεται να αγανακτείτε, να βρίζετε, να διαμαρτύρεσθε, να "τα βάζετε με όλους και όλα" όμως ως εκεί!

Απαγορεύεται να αμφισβητείτε τις επιλογές μας, να αγωνίζεστε και να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας, να οραματίζεστε ένα μέλλον διαφορετικό όπου ο άνθρωπος θα είναι πάνω από το κέρδος...

Μην τους φοβηθείς πέρνα την κόκκινη γραμμή».

Αναφερόμενη στη δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, τονίζει:

«Την ΚΝΕ την ξέρεις, όπως ξέρεις καλά πως το ΚΚΕ δεν απευθύνεται σε σένα μόνο προεκλογικά. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που με συνέπεια και συνέχεια στάθηκε στο πλευρό του λαού και της νεολαίας.

Νέα και νέε,

Τώρα στις εκλογές θα βρεθείς στην πρώτη θέση των φυλλαδίων, των σποτ...

Θα γίνεις ξανά το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου...

Στο τέλος θα εκβιάσουν την ψήφο σου. Θα σου ζητήσουν να στηρίξεις την πολιτική τους, που είναι εχθρική για τα δικαιώματα και τη ζωή σου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που υπηρετούν με πάθος τα συμφέροντα και τις επιλογές των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Στηρίζουν την "ευρωπαϊκή" πορεία της χώρας που χαρίζει φτώχεια και εξαθλίωση στους πολλούς, προνόμια και κέρδη στους λίγους. Τη συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Μας λένε πως η πολιτική τους είναι μονόδρομος.

Ομως εμείς ξέρουμε πως σ' αυτή την πολιτική δε χωράνε τα δικά μας όνειρα, οι ανάγκες μας.

Νέα και νέε,

Εσύ που εναντιώθηκες στο βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, που διαδήλωσες ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν, που φώναξες κατά την επίσκεψη Κλίντον και αγανάκτησες όταν σου απαγόρευσαν να διαδηλώνεις, εσύ που στέκεσαι στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών εργατών, αγροτών, που δυσανασχετείς με τη δίωξη κάθε ανυπότακτης φωνής, που αμφισβητείς το κατεστημένο, έχεις κάθε λόγο να ψηφίσεις ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που με όλες του τις δυνάμεις αντιπάλεψε την υποταγή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποκάλυψε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, στήριξε τους αγώνες σου.

Νέα και νέε,

Το ΚΚΕ απορρίπτει το δρόμο της υποταγής που δυσκολεύει τη ζωή σου, στραγγαλίζει τα όνειρά σου. Το ΚΚΕ σου προτείνει το δύσκολο, αλλά αναγκαίο δρόμο του συλλογικού αγώνα, που είναι ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά σου.

Στήριξε με τη δράση και την ψήφο σου το ΚΚΕ. Στήριξε την πρόταση για το Λαϊκό Μέτωπο της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, στήριξε τη λαϊκή συσπείρωση, την αντεπίθεση για μια λαϊκή εξουσία

Για να έχεις ουσιαστικό λόγο και ρόλο, για να έχεις μόρφωση, δουλιά, ειρηνική ζωή με δικαιώματα.

Νέα, νέε, σε αυτές τις εκλογές ψήφισε ΚΚΕ. Αποδυνάμωσε τα κόμματα που είτε υπηρετούν το σύστημα, είτε συμμορφώνονται με τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου.

Δυνάμωσε το αντίπαλο δέος, με ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο λαϊκό, μπορούμε να είμαστε εμείς οι νικητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ