Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Κινδυνεύει η δημοκρατία μας από τις «ανεξέλεγκτες» μορφές πάλης!

Το ΠΑΣΟΚ έκανε πρόωρες εκλογές κάτω από την πίεση των εκδοτικών και μεγάλων οικονομικών συγκροτημάτων. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, την Κυριακή, σε στελέχη και μέλη του κόμματός του σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Ο Δ. Τσοβόλας αναφέρει ότι «το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει και καταδικάζει την οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, από το '90 μέχρι σήμερα, που στόχευε στη βελτίωση των αριθμών και στη σύγκλιση των αριθμών, αδιαφορώντας για την πραγματική, την παραγωγική οικονομία, αδιαφορώντας για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες». Προφανώς, ο Δ. Τσοβόλας πιστεύει ότι πριν το 1990 η διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ προώθησε την παραγωγική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας... προς όφελος της ανθρώπινης αξίας(!!).

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστήριξε μέσα από την ομιλία του ότι οι λαοί αφού διαρκώς μπαίνουν στο περιθώριο, θα ξεσηκωθούν και - δικαιολογημένα - θα οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες μορφές πάλης, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, αναφέρει, έχει οικονομικό κόστος, που μεταφράζεται μέσα από κοινωνική πολιτική και τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξει το κράτος. Η συγκεκριμένη πολιτική επισήμανση του Δ. Τσοβόλα, για τον κίνδυνο που διατρέχει η δημοκρατία από τις ανεξέλεγκτες μορφές πάλης, όπως τις χαρακτηρίζει, ουσιαστικά αποτελεί «κρούση του κώδωνα κινδύνου», στην κυβέρνηση να μην πολυτραβάει το σκοινί, γιατί η «δημοκρατία», που από κοινού πρεσβεύουν, κινδυνεύει... Μας παραπέμπει σε πολιτικές πρακτικές τύπου προεκλογικών παροχών κάθε τύπου, από τα κόμματα που βρέθηκαν κατά καιρούς στην εξουσία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή του λαϊκού κινήματος και να πάρουν «ψήφο» εμπιστοσύνης, για να συνεχίσουν το «δημιουργικό» τους έργο...

Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματός του, έκανε επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καυτηρίασε τη διαδικασία των προεκλογικών δημοσκοπήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ