Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ουτοπίες οι προεκλογικοί του «άσοι»

Μάταιες μοιάζουν οι προσπάθειες του Συνασπισμού να δώσει με σαφήνεια το πολιτικό του στίγμα ενόψει των εκλογών και να κάνει διακριτή την πολιτική του φυσιογνωμία έναντι εκείνης του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα αυτό προσπαθεί να αντιμετωπίσει η ηγεσία του κόμματος, που λαμβάνει αρνητικά σήματα από το σώμα των ψηφοφόρων. Κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός αυτό, αλλά και τους φόβους τους για πιθανή διαρροή ψήφων του Συνασπισμού προς το ΠΑΣΟΚ, αφού εκτιμούν ότι το κυβερνών κόμμα δουλεύει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Κωνσταντόπουλος, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Την Κυριακή βρέθηκε στις Σέρρες, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Είναι πράγματι αποκαλυπτικοί οι λόγοι για τους οποίους ο Συνασπισμός ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς τους διατύπωσε ο ίδιος. Δήλωσε λοιπόν: Γιατί, «ο ΣΥΝ μπορεί και θέλει να ασκεί υπεύθυνη κριτική και έλεγχο στην ανεξέλεγκτη κυβερνητική αυτοδυναμία». Γιατί, «μπορεί και θέλει να υπερασπίζεται το πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας και την εναλλακτική πρόταση προοδευτικής πολιτικής». Γιατί, «μπορεί και παίρνει πρωτοβουλίες για την εθνική στρατηγική». Γιατί, «με συνέπεια βάζει την προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους, για μια ισόρροπη ανάπτυξη, δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων και ορθολογική αξιοποίηση των πόρων» και πολλά άλλα εξίσου αποπροσανατολιστικά και ανεδαφικά «γιατί».

Ζητά, λοιπόν, ένα ισχυρό όπλο που διαθέτει ο ελληνικός λαός, την ψήφο του, για να το χρησιμοποιήσει όχι εναντίον μιας βαθιά ταξικής υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής, αλλά για τη «βελτίωσή» της, λες και αυτή είναι δυνατή. Ο Συνασπισμός με υπομονή και επιμονή «δηλητηριάζει» τα μυαλά των ψηφοφόρων, προβάλλοντας ως εφικτό το στόχο μιας «κοινωνικής ΟΝΕ», αποπροσανατολίζει και βάζει φραγμό στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, όταν ισχυρίζεται πως είναι δυνατό να επέλθουν φιλολαϊκές αλλαγές μέσω της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και κριτικής. Τα «εργαλεία» όμως που προτείνει για τη «μετάλλαξη» ενός βάρβαρου συστήματος σε «ανθρώπινο», έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο και αχρηστευτεί. Ας κρίνει λοιπόν ο λαός αν τα παραπάνω «γιατί» είναι άξια να ανταλλαχτούν ή καλύτερα να επιβραβευτούν με την ψήφο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ