Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα για την ισότιμη μεταχείριση των ΑΜΕΑ

Τον αποκλεισμό της Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καταγγέλλει σε Eπίκαιρη Eρώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το πλήρες κείμενο της Eρώτησης έχει ως εξής: «Παρά τις διακηρύξεις αλλά και τις δεσμεύσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, αποκλείονται τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) από τον πρόσφατο διαγωνισμό που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη 1.149 ατόμων στις τράπεζες. Η προκήρυξη του διαγωνισμού επαναφέρει απαρχαιωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, αφού προβλέπει την υγεία, αρτιμέλεια και τη φυσική καταλληλότητα των υποψηφίων, με συνέπεια να αποκλείονται τα ΑΜΕΑ.

Την ίδια ώρα μια σειρά Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ) με προσφυγές τους επιχειρούν να κάνουν προσλήψεις με την εξαίρεση επίσης των ΑΜΕΑ».

Ερωτάται ο υπουργός, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ακυρωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για τις προσλήψεις στις τράπεζες, να επαναδιατυπωθεί με πρόβλεψη για τη συμμετοχή σ' αυτόν των ΑΜΕΑ και να σταματήσει κάθε ενέργεια των ΔΕΚΟ για αποκλεισμό από τις προσλήψεις που πραγματοποιούν των ΑΜΕΑ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ