Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Η «Avante» για τη δίωξη του «Ρ»

Με εκτενή ρεπορτάζ παρουσιάστηκε η είδηση της δίωξης του «Ρ» από την κυβέρνηση Σημίτη, στις αρχές του μήνα (3/2/2000) στην εφημερίδα «Avante», την εβδομαδιαία εφημερίδα του ΚΚ Πορτογαλίας. Στο ρεπορτάζ της «Avante», υπό τον τίτλο «η κυβέρνηση των σοσιαλιστών διώκει κομμουνιστές», εκφράζεται η συμπαράσταση στην εφημερίδα και γίνεται αναλυτική αναφορά στην όλη υπόθεση της δίωξής του με αφορμή τη δίκη Γιαννόπουλου - Κατριβάνου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο "Ριζοσπάστης" υποχρεώνεται να απαντήσει στη δικαιοσύνη για κατηγορίες αυτού του είδους. Από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974, πολλές δίκες στήθηκαν από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που πάντα κερδήθηκαν από την εφημερίδα», τονίζει η «Avante», υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη φορά «η δίωξη έχει σκοπό να τρομοκρατήσει το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα», συνδέοντάς την και με το μεγαλειώδες κίνημα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Επίσης, τονίζει ότι η δίωξη ενάντια στο «Ρ» είναι μέρος μιας γενικότερης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ, τη στιγμή που συνολικά τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια παρατεταμένη επίθεση στα δικαιώματά τους, συνδυασμένη με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ