Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Βρισκόμαστε στο πλευρό σας»

Με μία μακροσκελή επιστολή - μήνυμα αλληλεγγύης, το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ) αναζητά τα αίτια της δίωξης του «Ριζοσπάστη» από τον υπουργό Δικαιοσύνης και στέκεται στο πλευρό της εφημερίδας.

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «με μεγάλη μας δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπημένος "εθνικός ήρωας", Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που είναι υπουργός Δικαιοσύνης, υπέβαλε τέσσερις μηνύσεις κατά του "Ριζοσπάστη" και απαιτώντας, εκτός του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση, τη φυλάκιση των δύο υπευθύνων, έναντι του νόμου, της έκδοσης της εφημερίδας. Ενα ακόμη σημείο το οποίο μας λύπησε αρκετά είναι η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς με τις δηλώσεις του προσέφερε την υποστήριξή του στον αξιότιμο "εθνικό ήρωα"».

Δε διαφεύγει της προσοχής του Κόμματος Εργασίας η χρονική στιγμή που ασκείται αυτή η δίωξη, καθώς τονίζουν «ότι τα μεγάλα εκδοτικά τραστ των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, που διοικούν και προστάζουν τους κύριους αρθρογράφους, έχουν δημιουργήσει το κλίμα για την παράσταση των "καλών προθέσεων" προς τη χώρα σας τελευταία, και για κάποιο χρονικό διάστημα το θέμα που κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους είναι η "δημοκρατία", η οποία θα πορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χωρίς αμφιβολία, καθώς η Ελλάδα είναι το κοντινότερό μας κράτος και μέλος της ΕΕ, όπως κατανοούμε έχει προτεραιότητα σε αυτή την εισαγωγή της "δημοκρατίας"...».

Μία δημοκρατία, που εκφράζεται από τις πράξεις και τις ενέργειες κατά του «Ριζοσπάστη» από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που «όσο και να εξίσταται ότι είναι ένας αληθινός δημοκράτης και αγωνιστής ή υποστηρίζει ότι είναι ένας αγωνιστής που πάλεψε κατά της φασιστικής κατοχής της πατρίδας σας, και μόνο αυτή η συγκεκριμένη ενέργειά του είναι αρκετή για να αποδείξει ότι μόνο δημοκράτης δεν είναι. Εκτός των παραδειγμάτων τέτοιων προσωπικοτήτων, που ευδοκιμούν ευρύτατα και στην Τουρκία, αν σκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι και ο Ραούφ Ντενκτάς συμπεριφέρεται αναλόγως και παρομοίως με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Ο Ντενκτάς χωρίς φειδώ έχει αποστείλει 5 μηνύσεις κατά της εφημερίδας "Ευρώπη", που εκδίδεται στη Βόρεια Κύπρο ζητώντας ως αποζημίωση 130 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, χωρίς τον τόκο, βάσει δημοσιευμάτων που θεώρησε ότι τον έθιγαν. Αν και στην περίπτωση του Ντενκτάς ουδείς έχει καταφέρει να τον χαρακτηρίσει δημοκράτη, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του "εθνικού ήρωα"».

Από την άλλη πλευρά και οι γείτονές μας Τούρκοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει κυβερνητική δίωξη, «καθώς εκατοντάδες μηνύσεις εξαπολύονται κατά τουρκικών εφημερίδων». Συνεπώς είναι, όπως τονίζουν, σε θέση να κρίνουν ότι «από οποιαδήποτε οπτική γωνία δει κανείς αυτή την υπόθεση, η ενέργεια του Γιαννόπουλου δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με τα προοδευτικά φρονήματα. Το μόνο που αποτελεί είναι μία απευθείας οξύτατη επίθεση κατά της εφημερίδας σας».

Και η επιστολή καταλήγει: «Διαμαρτυρόμαστε για την επίθεση που εξαπολύθηκε κατά της εφημερίδας σας και θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας με τα πιο ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ