Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Και εκτός συνόρων το κύμα συμπαράστασης

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο διωκόμενο «Ριζοσπάστη», που εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή της άσκησης της πολιτικής δίωξης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό της επί της Δικαιοσύνης, βγαίνει από τα σύνορα της Ελλάδας, αφού όλο και περισσότεροι Ελληνες πολίτες άλλων χωρών του εξωτερικού, φορείς, αλλά και κόμματα εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασία τους και δηλώνουν ότι θα σταθούν στον πλευρό της εφημερίδας.

Ταυτόχρονα, προσωπικότητες, μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ. ά. της χώρας μας συνεχίζουν να εκφράζουν τα βαθιά αισθήματα οργής και αγανάκτησης που τους προκάλεσε η απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και παραβίασης του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής και καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει τώρα η δίωξη και τον ίδιο τον Ε. Γιαννόπουλο να παραιτηθεί του υπουργικού θώκου, εφόσον επιμένει στη δικομανή τακτική του.

Η έκφραση συμπαράστασης στο «Ρ» εκφράστηκε και έμπρακτα, με τη συμμετοχή όλων αυτών των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων στα μαζικότατα συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, με κορυφαίο το συλλαλητήριο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, όμως συνεχίζεται με επιτυχία η μάχη της αύξησης της κυκλοφορίας της εφημερίδας, που αποτελεί, ίσως, την καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια φίμωσής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ