Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... της αντιλαϊκής πολιτικής

Και για να κάνουμε ακόμη πιο καθαρή τη «μηχανή», που συμφώνησαν - σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αλλά και άλλων εφημερίδων, όπως του φιλοκυβερνητικού «Βήματος» - η ηγεσία του ΣΕΒ με το Ν. Χριστοδουλάκη, σας την περιγράφουμε περισσότερο παραστατικά:

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερο ξεπούλημα των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, που έχουν στηθεί με πολύχρονους κόπους και μόχθους των Ελλήνων εργαζομένων. Τα όποια χρήματα δώσουν οι βιομήχανοι και ακόμη περισσότερα, για την «αγορά» των επιχειρήσεων αυτών - είτε από τα τεράστια κέρδη τους, είτε απ' όσα συγκεντρώσουν με την επιχειρούμενη «αναζωογόνηση» του Χρηματιστηρίου - θα τα πάρουν πίσω από την κυβέρνηση, είτε ως μείωση της φορολογίας, είτε ως παραπέρα ενίσχυση των επιδοτήσεων, των κινήτρων κλπ., είτε για την «κάλυψη κινδύνων εκ του Ασφαλιστικού», είτε με διάφορους άλλους τρόπους. Την ίδια στιγμή, θα συνεχίζονται και θα εντείνονται η εισοδηματική πολιτική σκληρής μονόπλευρης λιτότητας για τους εργαζόμενους και οι αυξήσεις - κοροϊδία των 2 και 3%, οι συνταξιούχοι θα φυτοζωούν με τις συντάξεις πείνας, οι φτωχοί και μικροί αγρότες θα ζουν με το φάσμα του ξεριζωμού κλπ., κλπ.

Κι αν αναρωτιέστε, γιατί γίνονται όλ' αυτά, έχουν έτοιμη την απάντηση: Χάριν της ανάπτυξης. Ποιας ανάπτυξης; Μα ποιας άλλης, της ανάπτυξης των ήδη τεράστιων και ανυπολόγιστων κερδών των βιομηχάνων και της ολιγαρχίας γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ