Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Ειδύλλιο» από τα παλιά

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ συμμετέχουν «κανονικά» στο ξεκοκάλισμα της λείας

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Το κόλπο, colpo grosso, είχε δοκιμαστεί και στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το περασμένο φθινόπωρο. Ο Κ. Σημίτης «νικάει» στα κομματικά όργανα, άρα νικάει και στην κοινωνία! Αλλιώς: Οταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέκονται προσοχή μπροστά στον αρχηγό, αναλόγως και εργαζόμενοι οφείλουν να πειθαρχούν στην κυβερνητική πολιτική!.

Το μήνυμα αυτό επιχειρείται να περάσει μετά και την προχτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Είχε διαφημιστεί, σκόπιμα και εκ του ασφαλούς, ως «κρίσιμη» και «καθοριστική» (λες και πρώτη φορά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ποιούν την νήσσαν»). Και επειδή «όλα κύλησαν ομαλά», ο Κ. Σημίτης «εξήλθε ενισχυμένος» και, άρα, μπορεί να προχωρήσει ακάθεκτος στην υλοποίηση της πολιτικής του. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, χρησιμοποιείται σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα της «βρώμικης» αντιλαϊκής πολιτικής!

«Μέσα» στο κόλπο είναι ασφαλώς και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Διόλου τυχαίο ότι τώρα ολοκληρώνεται και ο κύκλος των επαφών που είχε μαζί τους ο Κ. Σημίτης. Καθόλου άσχετη η γενναιόδωρη προσφορά της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για «βασικό μέτοχο». Τώρα όλοι τους μπορούν ανενόχλητα και με τη «βούλα» να συμμετέχουν στο ξεκοκάλισμα της λείας (της κρατικής περιουσίας). Δεν μπορούν παρά να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους. Το Ασφαλιστικό, για παράδειγμα, τι ωραία «θάβεται»...

Τα κράτη της Ευρώπης κινδυνεύουν από την τρομοκρατία, διέγνωσε ο Μπους. «Αυτοί που ψάχνουν για τρομερά όπλα γνωρίζουν επίσης και τον χάρτη της Ευρώπης», είπε με νόημα χτες στο Βερολίνο. Μεταξύ μας, καθόλου δε θα μας εξέπληττε αν, μετά από αυτό, η «τρομοκρατία» αρχίσει να κτυπά την Ευρώπη... Συμφωνούμε, πάντως, με τον πλανητάρχη ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ασφάλεια σε «έναν κόσμο που βρίσκεται στο έλεος των τρομοκρατών». Το ζήτημα είναι ποιος ορίζει την τρομοκρατία.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ