Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ
Υπεύθυνοι για το χάλι της Αθήνας

Τα προβλήματα της Αθήνας - και όχι μόνο - προκαλούνται από την πολιτική που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων που προέρχονται από αυτά τα κόμματα, πέρα από τα φτηνά προεκλογικά τρικ, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους Αθηναίους, αφού πιστεύουν σε αυτήν ακριβώς την πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα. Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας με τη «Συμπαράταξη».

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Χαλβατζής απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση και πολιτική πρακτική άλλων υποψηφίων δημάρχων, υπογράμμισε: «Ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να γνωρίσει τα προβλήματα της Αθήνας και υπόσχεται ότι θα δώσει λύσεις σε αυτά την επομένη των εκλογών. Τα προβλήματα της Αθήνας, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, το κυκλοφοριακό χάος, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η γενικότερη οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, οι χιλιάδες άνεργοι, άστεγοι και οι περιθωριοποιημένοι, δεν είναι τυχαία γεγονότα, αλλά συνέπεια αυτής της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για περίπου 20 χρόνια».

Ο υποψήφιος με τη «Συμπαράταξη» πρόσθεσε ότι ο Χρ. Παπουτσής στηρίζει αυτήν την πολιτική. «Πώς, λοιπόν, με ποιο "μαγικό ραβδάκι", θα λύσει τα προβλήματα εφόσον ακολουθεί την εφαρμοζόμενη πολιτική;», έθεσε ρητορικά το ερώτημα.

Για τη Ντ. Μπακογιάννη, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε το γεγονός ότι «δεν έρχεται από το πουθενά. Για 16 χρόνια η παράταξή της έχει την ευθύνη για το Δήμο Αθηναίων. Ο βασικός πυρήνας των συνεργατών της προέρχεται από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Η πολιτική που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν σύμφωνη με την κυβερνητική "γραμμή" και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ετσι, εκ των πραγμάτων έθεσε και το δεύτερο ερώτημα: «Με ποιον τρόπο, εφόσον ακολουθεί αυτή τη γραμμή, θα αλλάξει την Αθήνα; Αλλωστε, στα βασικά, στα πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας, υπάρχει ταύτιση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Προεκλογικά "διαφωνούν" για να κρύψουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής τους».

Για τον υποψήφιο του ΣΥΝ, ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε: «Σε εκατοντάδες δήμους και σε πολλές Νομαρχίες της χώρας ο ΣΥΝ συνεργάζεται, αλληλοστηρίζεται ή συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Τι το διαφορετικό έχει για την Αθήνα, αφού στην πράξη, στα μεγάλα ζητήματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - και όχι μόνο - το κόμμα του στηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται για όλη τους την πορεία(2007-09-08 00:00:00.0)
«Προσφέρουν μισή ζωή στους εργαζόμενους»(2007-09-05 00:00:00.0)
Πλήρης στήριξη στο δίκαιο αγώνα(2006-09-06 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση συνθλίβει τους ΕΒΕ(2002-08-28 00:00:00.0)
Πληρώνουμε «τρελά» λεφτά στο Δήμο(2002-06-21 00:00:00.0)
Με τους νέους - μπροστάρηδες για αγωνιστική Αυτοδιοίκηση(1998-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ