Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπους, Γερμανία και... «Καραγκιόζηδες»

Δε φτάνει που δεν τους ακούνε οι Ελληνες, δεν τους ακούνε ούτε οι... Γερμανοί. Για τους κ. κ. Λοβέρδο, Πρετεντέρη, Σωμερίτη και τις λοιπές «ευγενικές» μορφές της εγχώριας - και δη «κεντροαριστερής» - δημοσιογραφίας ο λόγος. Είναι οι κύριοι που το Νοέμβρη του 1999, όταν δηλαδή ήρθε ο Κλίντον στην Αθήνα, μιλούσαν με εξαιρετικά «κολακευτικά» λόγια για τους χιλιάδες Ελληνες που διαδήλωσαν εναντίον των ΗΠΑ και της πολιτικής τους. Ηταν τότε που, όπως θυμάστε, οι συγκεκριμένοι κύριοι, αφού πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τους διαδηλωτές (σ.σ.: κάποιοι από αυτούς με υψηλή «παιδεία» και «ήθος» τούς αποκαλούσαν μάλιστα «Καραγκιόζηδες»), είχαν αφρίσει από το κακό τους γιατί με εκείνη τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών «εκτίθετο η χώρα» (έτσι έλεγαν), «δυσφημιζόταν» ο τόπος και «τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Σημίτη», που με τι μούτρα ο άνθρωπος θα συναντούσε τον σύμμαχο(;) Κλίντον για να προωθήσει τα εθνικά δίκαια...

***

Οι παραπάνω - και με το δίκιο τους οι άνθρωποι - θα πρέπει να έχουν βγει (πάλι) από τα ρούχα τους μετά τις εικόνες που εκδηλώθηκαν στο Βερολίνο και σε 40 ακόμα γερμανικές πόλεις με αφορμή την επίσκεψη του Μπους στη Γερμανία. Ακούς εκεί! Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί «καταεξευτέλισαν» τη χώρα τους και βγήκαν στους δρόμους για να «καλωσορίζουν» τον Μπους με την ιαχή «ανεπιθύμητος»! Ακούς εκεί! Πάνω από 100.000 διαδηλωτές (μόνο στο Βερολίνο) «ντρόπιασαν» τον καγκελάριο Σρέντερ και εξέθεσαν τη Γερμανία στην παγκόσμια κοινή γνώμη, αφού θύμισαν στον Μπους ότι η χώρα του είναι ένας παγκόσμιος δολοφόνος και η πολιτική της είναι συνώνυμη της γκανγκστερικής τρομοκρατίας.

***

Αυτά έγιναν προχτές στη Γερμανία. Φαίνεται ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για τους «Πρετεντέρηδες», είτε ομιλούν την ελληνικήν είτε ομιλούν τη γερμανικήν διάλεκτο της υποτέλειας. Φαίνεται, επίσης, ότι όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ποιοι είναι οι πραγματικοί «Καραγκιόζηδες».


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ