Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Και πάλι στις ΗΠΑ

«Φιγούρα» για τις υψηλές του προσβάσεις στην αμερικανική διοίκηση κάνει στους συναδέλφους του και κυρίως στον πρωθυπουργό ο Γ. Παπανδρέου, καθώς κατάφερε να συνδυάσει ένα ταξιδάκι... ακαδημαϊκής αναψυχής στις ΗΠΑ με συναντήσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας.

Προφανώς, ουδείς αμφισβητεί τις πολύ καλές σχέσεις, μέχρι παρεξηγήσεως, του Γ. Παπανδρέου με τους Αμερικανούς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το ραντεβού με τον Αμερικανό «ιέρακα» Ντ. Ράμσφελντ το έκλεισε με τη βοήθεια του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τ. Μίλερ, ο οποίος, όπως λέγεται, προσπάθησε πολύ για να πείσει τον Αμερικανό υπουργό άμυνας να χαραμίσει μισή ώρα για μια άσκοπη συνάντηση με ένα δεδομένο φίλο της Αμερικής όπως είναι ο Γ. Παπανδρέου. Ο Τ. Μίλερ τα κατάφερε τελικά, αφού η «πίεση» του Γ. Παπανδρέου για ένα ραντεβού ήταν... έντονη. Αλλωστε είναι γνωστό ότι Παπανδρέου και Μίλερ δε χαλούν κανένα χατίρι ο ένας στον άλλο.

Ετσι λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου θα «πουλήσει» στην εγχώρια πολιτική αγορά, σε φίλους και εσωκομματικούς αντιπάλους, την επαφή του με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως το Κυπριακό, ο ευρωστρατός και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών, μάλλον δε χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να το προβλέψει κανείς. Θα γίνει ό,τι γίνεται κάθε φορά: Ο Ελληνας υπουργός θα ακούσει πολύ προσεκτικά τις αμερικανικές απόψεις και θα αποχωρήσει έχοντας εξασφαλίσει μια ακόμη καλή φωτογραφία δίπλα σε έναν από τους ισχυρούς του κόσμου.

Μετά απ' όλα αυτά, το Σαββατοκύριακο ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Αμχερστ της Μασαχουσέτης, όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτωρ του ομώνυμου κολεγίου, από το οποίο αποφοίτησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ