Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ενα νέο πάρκο στο Βύρωνα

Από τα εγκαίνια του νέου πάρκου
Από τα εγκαίνια του νέου πάρκου
Το πάρκο Αγίας Τριάδας εγκαινίασε προχτές ο Δήμος Βύρωνα, παρουσία πολλών δημοτών. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τους πρώτους μήνες του 2000 και στοίχισε περίπου 380 εκατομμύρια δραχμές. Περιλαμβάνει παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και αναψυκτήριο. Στο χώρο υπάρχουν περίπου 3.500 νέα δέντρα και φυτά, τα οποία ποτίζονται από γεώτρηση.

Οπως είπε ο δήμαρχος, Ν. Ρογκάκος, «οι δημότες δεν έχουν πληρώσει δραχμή, ως άμεση φορολογία, για το έργο αυτό. Χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα». Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος έκανε λόγο για «παπαγαλάκια» της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, τα «οποία προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη του. Η προσπάθεια αυτή χαρακτηρίζει εκείνους που την κάνουν. Τα "παπαγαλάκια" μπορούν να λειτουργούν στο Χρηματιστήριο, αλλά όχι εδώ. Πρέπει ο καθένας να λύσει τα προσωπικά του προβλήματα. Δημοκρατικό είναι το δικαίωμα του καθενός να μας πείσει ότι είναι καλύτερος, όχι όμως μέσα από την παραπληροφόρηση».

Ακολούθως ο δήμαρχος τόνισε ότι το νέο πάρκο «δεν είναι προεκλογικό έργο. Αλλωστε στα οχτώ χρόνια που είμαστε στη διοίκηση, ο δήμος κάνει έργο». Στη συνέχεια ο Ν. Ρογκάκος αναφέρθηκε στις κατηγορίες άλλων παρατάξεων πως ο δήμαρχος χαλάει το πάρκο επειδή έκοψε τους ευκαλύπτους. «Λες και έχω καμιά ιδιότροπη ανωμαλία να καταστρέφω το περιβάλλον. Δεν ξέρουν οι αδαείς ότι οι ευκάλυπτοι, όταν κουρεύονται ανανεώνονται. Προς τι η παραπληροφόρηση; Ποιος μπορεί να είναι τόσο ανώμαλος». Τέλος ο δήμαρχος κάλεσε το λαό του Βύρωνα να προστατέψει το πάρκο και το πράσινο, γιατί «το πράσινο δεν έχει κομματικό χρώμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ