Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ο Δήμος Κουμπούρης υποψήφιος δήμαρχος

Με τον Δήμο Κουμπούρη να ηγείται του ψηφοδελτίου της η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας» ρίχνεται με πείσμα στη μάχη των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, αποφασισμένη να αλλάξει τους συσχετισμούς στην πόλη προς όφελος των εργαζομένων και όλων όσων πλήττονται από τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική. Ο Δ. Κουμπούρης έλαβε το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, την Τετάρτη το βράδυ, δίνοντας την υπόσχεση ότι όποια θέση και αν του δοθεί, θα παλέψει για τα συμφέροντα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Αλλωστε, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας, είναι γνωστός για τους αγώνες του μέσα από τα συνδικάτα που υπηρέτησε κατά καιρούς, από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ως εκλεγμένος βουλευτής του ΚΚΕ.

Παίρνοντας το λόγο ο Δ. Κουμπούρης χαιρέτισε όλους εκείνους που «έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες του συστήματος, της υποταγής και του συμβιβασμού, αυτούς που έμειναν και που μένουν όρθιοι αγωνιστές, στην καθημερινή μάχη για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού, όλους εκείνους που στη σημαία τους γράφουν το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε ότι οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία δύσκολη πολιτική μάχη με ιδιαίτερες δυσκολίες που προέρχονται από την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο δικομματισμός και αυτούς που στηρίζουν την πολιτική του, για να μπορέσουν και μέσα από τις δημοτικές εκλογές να επιβεβαιώσουν την πολιτική τους, και να εφαρμόσουν ακόμα καλύτερα την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Τόνισε ακόμη ότι οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για τα λαϊκά στρώματα να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα στην πολιτική που δίνει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, ενισχύοντας με την ψήφο του, τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.


Στόχος της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας» είναι «να καταφέρουμε να ενώσουμε όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτήν την πολιτική, να ανεβάσουμε τις αγωνιστικές του διαθέσεις, να κερδίσουμε συνειδήσεις στο μέτωπο του αγώνα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι όσο πιο ισχυρή θα είναι η παράταξή μας τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή των εργαζομένων της πόλης μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, με τη νεολαία, με όλους εκείνους που πλήττονται βάναυσα από τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, ενάντια στα αφεντικά και στην πολιτική τους. Εμείς δε δίνουμε και στον ληστή ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο υποψήφιος νομάρχης Δ. Αττικής της ΝΑΣ Κ. Παπαπολυχρονίου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Μετάλλου, του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Μίμης Θεοδώρου κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοταχώς για νέα νίκη! (2002-09-18 00:00:00.0)
Κρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος (2002-05-28 00:00:00.0)
Οραμά μας το όραμα του λαού! (1998-10-08 00:00:00.0)
Αταλάντευτα στην αγωνιστική στάση ζωής (1998-10-08 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα (1998-10-01 00:00:00.0)
1ο Προθεσμία δύο μηνών για τις ζημιές (1996-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ