Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο κυβερνητικό «στόχαστρο» ο λαός της Φθιώτιδας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στην περιοχή κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό

Τη Φθιώτιδα και το λαό της έχει βάλει στο «στόχαστρο» το κυβερνητικό επιτελείο. Εκεί που με τις εργασιακές σχέσεις, και τις άλλες «φιλεργατικές» ρυθμίσεις, παρέχουν «γην και ύδωρ» στους βιομηχάνους, καθεστώς Μεσαίωνα στους εργαζόμενους. Εκεί που πριν λίγο ξυλοφόρτωναν και παραπέμπουν τους αγρότες στα «αγροτοδικεία». Εκεί που καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες λουκέτα στα μικρομάγαζα και οι μικρομεσαίοι «δε βρίσκουν άκρη» με τις ακάλυπτες επιταγές και διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές, ξαφνικά τους έπιασε ο (εκλογο)πόνος. Την προηγούμενη βδομάδα, ως προπομπός, είχε πάει ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος. Αύριο, Σάββατο, 25 του Μάη, επισκέπτεται τη Λαμία κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη.

Με αφορμή την επίσκεψη «εντυπωσιασμού και δημαγωγίας» η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να μην παραπλανηθούν από «υποσχέσεις και δεσμεύσεις», που έδωσε ο πρωθυπουργός και σε προηγούμενες επισκέψεις του και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, «με πλήρη συνείδηση πως τίποτα στη ζωή δε χαρίζεται». Καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε αυτά που κάνουν τη ζωή αφόρητη, σε αντίσταση στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και διεκδίκηση εκείνης της πολιτικής που ταιριάζει στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Επισκέπτεται το νομό ο πρωθυπουργός, που αποδείχνεται ο καλύτερος και πιστότερος υπηρέτης του κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός, που συνδέει το όνομά του με την ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και της Υγείας. Αυτός που καμαρώνει για τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από την εκπαίδευση, που ομολογεί ανοιχτά ότι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων παρεισφρούν, με κυβερνητική εντολή, ασφαλίτες, χαφιέδες και πράκτορες. Αυτός, που, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με ΕΕ και ΗΠΑ, με Σολάνα και Μπους, χαρακτηρίζει τρομοκράτες όσους δε δέχονται τη βαρβαρότητα της "νέας τάξης"».

Και συνεχίζει: «Ερχεται στη Φθιώτιδα ο πρωθυπουργός, που ασχολείται και ενδιαφέρεται, δήθεν, για τα καθημερινά προβλήματα του λαού. Η ανεργία, όμως, δεν αποτελεί καθημερινό πρόβλημα γι' αυτόν. Τα αδιέξοδα που σπρώχνουν στην απόγνωση και στα ναρκωτικά χιλιάδες νέους δεν αποτελούν καθημερινό του πρόβλημα. Η μαύρη προοπτική, που η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει ανοίξει για χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, οι αναδουλειές για μικρέμπορους και μικροβιοτέχνες δεν αποτελούν καθημερινά προβλήματα για την κυβερνητική προπαγάνδα. Θα ξαναμιλήσει για την "ισχυρή Ελλάδα και για την ανάπτυξη", συγκαλύπτοντας, φυσικά, πως αυτό δεν αφορά τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, αλλά τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες και τα κέρδη τους.

Οι υποσχέσεις που έδωσε είναι άνευ αντικρίσματος. Τα προβλήματα παρέμειναν και οξύνθηκαν. Τα αντιπλημμυρικά έργα του Σπερχειού τον εκθέτουν, το βάλτωμα του νοσοκομείου τον λοιδορεί, το πέταλο της Εθνικής οδού στον Μαλιακό Κόλπο τού υπενθυμίζει τη σκληρή πραγματικότητα».

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση γύρω από την ανάγκη αντίστασης και αγώνα, για ν' αλλάξει η κατάσταση και ν' ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή λύση των προβλημάτων του λαού και του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ