Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κορυφώνονται οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Από παλαιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από παλαιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Κορυφώνονται οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Ετσι:

- Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται μεγάλη πορεία ειρήνης την Κυριακή, 26 του Μάη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα» στο Καραμπουρνάκι και η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

- Στην Κομοτηνή, σήμερα, Παρασκευή, 24 του Μάη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ενώ η δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος θα συνεχιστεί και τον Ιούνη. Το Φόρουμ Ειρήνης στις 4 του Ιούνη έχει προγραμματίσει συνάντηση των φορέων που συμμετέχουν στο Φόρουμ, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη δράση της «νέας τάξης» ενάντια στους λαούς και οι μορφές αντίστασης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

- Την Κυριακή, 26 του Μάη, στην Καβάλα πραγματοποιείται εκδήλωση για την ειρήνη στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, με ομιλία από το βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Χουρμουζιάδη, καθηγητή Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης. Θα ακολουθήσει αγώνας δρόμου για την ειρήνη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο «δρόμος» αυτός έχει συμβολικό χαρακτήρα και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από δέκα ετών και πάνω και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Οσοι δεν μπορούν να τρέξουν θα έχουν τη χαρά να χειροκροτήσουν τους ειρηνοδρόμους. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά φανελάκια και καπελάκια και μετά τον αγώνα αναμνηστικά διπλώματα.

- Στην Κοζάνη, μέσα από πλατιά σύσκεψη φορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, αποφασίστηκε η διοργάνωση πορείας ειρήνης την Κυριακή, 26 του Μάη. Θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από το μνημείο της Παναγιάς και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση περικύκλωσης της «Φωνής της Αμερικής» στο Εράσμιο Ξάνθης, την Κυριακή 2 του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ