Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
«Βουνό» τα προβλήματα στο χώρο των ΕΒΕ και των αγροτών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη περιοδεία του Σπύρου Στριφτάρη στην Κρήτη

Συνάντηση με Ομοσπονδίες και συλλόγους επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων πραγματοποίησε στα Χανιά ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, με αφορμή διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. Ο βουλευτής του Κόμματος σημείωσε πως ο χώρος των EBE καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που γεννιούνται από την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

Οι συνδικαλιστές αγανακτισμένοι από την κατάσταση, ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το χώρο. Αναφέρθηκαν στο φορολογικό σύστημα που σήμερα ληστεύει τους μικρούς επιχειρηματίες, δίνοντας προνόμια και διευκολύνσεις στους μεγάλους, στη μεγάλη φορολόγηση από τους δήμους, τη μείωση των συντάξεων και τη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση συνεταιριστικών φορέων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων για τα προβλήματα των ΕΒΕ και την πολιτική διεξόδου του ΚΚΕ, ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε πως «η μονή λύση που μπορεί να δοθεί είναι πολιτική, με τη συσπείρωση των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης γύρω από την εργατική τάξη, για να αναπτυχθεί το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό Μέτωπο, γιατί, κακά τα ψέματα, εάν δεν μπει συνολικά το κίνημα απέναντι στα μονοπώλια, τα μονοπώλια θα παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αποκλείοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την αγορά». Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα, ώστε να διασωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να στηριχτούν και να ενισχυθούν οι συνεταιρισμοί, λειτουργώντας σωστά και όχι όπως σήμερα, με τη συμμετοχή όλων σε αυτούς, βοηθώντας έτσι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Νικήτας Μακρυγιαννάκης, πρόεδρος του συνεταιρισμού επιπλοξυλουργών, ο Μανώλης Καβαλαράκης, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων, ο Γιώργος Αρβανιτάκης πρόεδρος του σωματείου παντοπωλών, εκπρόσωποι της διοίκησης ηλεκτρολόγων εγκαταστατών, ο Νίκος Παπαντωνάκης, μέλος της διοίκησης Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, διοίκησης εμπορικού συλλόγου και υποψήφιος δήμαρχος στα Χανιά και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές.

Με τους αγρότες

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο Σπ. Στριφτάρης επισκέφτηκε και τα χωριά του κάμπου της Αγιάς στα Χανιά, συζητώντας με τους πορτοκαλοπαραγωγούς για τα προβλήματα που γεννά η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ, καθώς και το τι προτείνει το ΚΚΕ, έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να παραμένουν στη γη τους και να την καλλιεργούν, χωρίς να υποχρεούνται να αφήνουν τα χωράφια τους ή να θάβουν ό,τι παράγουν.

Ακόμα, χτες το πρωί πραγματοποίησε συνάντηση με τον κτηνοτροφικό σύλλογο Ρεθύμνου στα Ζωνιανά και τον κτηνοτροφικό σύλλογο Ανωγείων. Το απόγευμα πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Ανώγεια σε αίθουσα του Δήμου όπου μίλησε για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην αγροτική οικονομία και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε πως «οι παρενέργειες σε βασικούς κλάδους παραγωγής, όπως η κτηνοτροφία έχει να κάνουν με την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Και το πρόβλημα, αν θέλετε, δεν είναι μόνον η κτηνοτροφία, αλλά αυτοί που θα σταματήσουν να είναι κτηνοτρόφοι τι δουλιά θα κάνουν; Οι θέσεις εργασίας περιορίζονται και στη βιομηχανία και στον τουρισμό».

Τέλος, σχετικά με τις προτάσεις του ΚΚΕ, ο βουλευτής σημείωσε πως πρέπει να στηριχτούν οι συνεταιρισμοί για να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ελέγχουν την παραγωγή τους, να αγοράζουν φτηνές ζωοτροφές για τους παραγωγούς. Να παρθούν μέτρα που θα προασπίζουν και θα θωρακίζουν τις ανάγκες του παραγωγού. Να σταματήσει η μεγάλη φορολόγηση για τους συνεταιρισμούς που φτάνει στο 35%. Να δοθούν όλες οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς.

Καταλήγοντας ο Σπ. Στριφτάρης υπογράμμισε πως «χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση αλλιώς τίποτε δε θα αλλάξει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τις 8 Οκτώβρη(2014-10-04 00:00:00.0)
Η απάντηση των κτηνοτρόφων(2007-09-13 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στο πλευρό των μικροεπαγγελματιών και ΕΒΕ(2003-06-07 00:00:00.0)
Δε θα αναχαιτίσετε τους αγώνες που έρχονται(2000-04-26 00:00:00.0)
Με χρεοκοπία κινδυνεύουν οι ροδακινοπαραγωγοί(1999-07-16 00:00:00.0)
Ο Σπ. Στριφτάρης στην Κρήτη(1995-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ