Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»
Υπουργική προσθήκη για τις επιχειρήσεις των κομμάτων

Εξαιρούνται από την απαγόρευση σύναψης δημόσιων συμβάσεων οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα σύμφωνα με προσθήκη που έκανε χτες ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαπας στο νομοσχέδιο για τον «βασικό μέτοχο» που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Η προσθήκη έγινε στο άρθρο που αναφέρεται στην «απαγόρευση σύναψης δημοσίων συμβάσεων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης» και αναφέρει:

«Επίσης εξαιρούνται οι δημόσιες συμβάσεις που καταρτίζονται με επιχειρήσεις των οποίων βασικός μέτοχος είναι πολιτικό κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων ή εκπρόσωπος αυτού».

Σχολιάζοντας την προσθήκη αυτή ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι το ΚΚΕ, ήδη από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε ζητήσει να μην υπάρξουν διατάξεις που θα μπορεί να θέτουν εμπόδια στη λειτουργία των κομμάτων. Μάλιστα τότε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος είχε προχωρήσει σε ερμηνευτική δήλωση σύμφωνα με την οποία οι όποιοι περιορισμοί τίθενται για τα ΜΜΕ δε θα ισχύουν για τα πολιτικά κόμματα.

Ο βουλευτής είπε ότι υπάρχει σήμερα μια πραγματικότητα όπου το ραδιόφωνο του «902» έχει ήδη πάρει άδεια ενώ ο «τηλεοπτικός 902» όχι και πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για να μη μπει σε αμφισβήτηση η λειτουργία του. Ελπίζω, είπε, με τη συγκεκριμένη προσθήκη να λύνεται το θέμα και τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητάει η ρύθμιση να αφορά όλα τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής. Υπενθύμισε δε, ότι παρόμοιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με διατάξεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων και τις ασυμβίβαστες ιδιότητες των βουλευτών.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση δεν έλειψε ο καθιερωμένος δικομματικός καβγάς, με τον Κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει ότι την κυβέρνησή του την έριξαν τα διαπλεκόμενα και τον υπουργό Τύπου να λέει ότι με τις προτάσεις της ΝΔ επιδιώκεται η συνέχιση της ασυδοσίας των ΜΜΕ. Ο Χ. Πρωτόπαππας αναφερόμενος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είπε ότι ο ίδιος δεν έχει λόγο για τη συγκρότησή του, αφού αυτό αποτελεί αποκλειστικό θέμα της Βουλής. Παρατήρησε όμως ότι από τη Δευτέρα παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΣΡ και πιθανόν και ο αντιπρόεδρος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη αφού η χτεσινή συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας μετά από αίτηση για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ