Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εστησαν «μηχανή» κλιμάκωσης...

Γρηγοριάδης Κώστας

Αποκαλυπτικά ήταν τα ρεπορτάζ των προχτεσινών εφημερίδων - τα οποία δε διαψεύστηκαν χτες από τους αρμοδίους - σχετικά με το «μυστικό γεύμα» Ν. Χριστοδουλάκη με την ηγεσία του ΣΕΒ και το περιεχόμενό του. Εγραφε συγκεκριμένα η «Καθημερινή» - συνήθως πολύ καλά πληροφορημένη σε ό,τι αφορά την οικονομική ολιγαρχία - στο σχετικό πρωτοσέλιδο θέμα της:

«Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 2003, περιορισμό της συμμετοχής του κράτους στο 35% στις δημόσιες επιχειρήσεις, περισσότερες επιδοτήσεις για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα και κάλυψη των κινδύνων εκ του Ασφαλιστικού υποσχέθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους εκπροσώπους της βιομηχανίας.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε κλειστό γεύμα με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης περιέγραψε μια ευρεία προσπάθεια αναγέννησης της οικονομίας, η οποία θα δίδει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, θα στηρίζει μέσω αυτών τα δημόσια οικονομικά και θα εξασφαλίζει πόρους για την άσκηση της φορολογικής αναπτυξιακής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ