Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»
Για Δήμο συμπαραστάτη και οργανωτή λαϊκών αγώνων

Τους στόχους και τις προτάσεις του συνδυασμού παρουσίασε προχτές ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Σοφός

Ο Παναγιώτης Σοφός
Ο Παναγιώτης Σοφός
Οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς, οι πολίτες που θέλουν να δουν το Περιστέρι, την εργατούπολη, καλύτερη, αναβαθμισμένη, ανθρώπινη απέδειξαν προχτές το βράδυ ότι θέλουν για την πόλη τους αγωνιστή δήμαρχο. Εδωσαν δυναμικό «παρών» στην προχτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου» και η «Πρωτοβουλία για το Περιστέρι», που συγκρότησαν την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης», γεμίζοντας ασφυκτικά το Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ «θεατράκι ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ».

Και αυτό ακριβώς, τη διαφορετική πρόταση, παρουσίασε η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης»: Πρόταση διεκδικητική, αγωνιστική που δε συμβιβάζεται στη λογική της διαχείρισης του δικομματισμού. Πρόταση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής απ' όπου και αν προέρχεται. Πρόταση που θα αναδείξει νικητή τον περιστεριώτικο λαό.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο δημοτικός σύμβουλος της «ΔΑΣΠ» Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γ. Κουλούρης, πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι δυνάμεις της «Πρωτοβουλίας», θα συγκρουστούν με όλες τις πρακτικές και πολιτικές επιλογές που στηρίζουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και μετατρέπουν τους δήμους σε τοπικά φέουδα όπου κυριαρχεί το ιδιωτικό του κοινοτικού και ο νόμος της αγοράς. Και κάλεσε το λαό να βγει στο προσκήνιο να αντιδράσει στη σημερινή κατάσταση.

Ο Γ. Νάος, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για το Περιστέρι» αναφέρθηκε στο ρόλο των γενικών γραμματέων των Περιφερειών, οι οποίοι ως κυβερνητικοί υπάλληλοι ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στους δήμους και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Στη συνέχεια, προέτρεψε τους ΟΤΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμα εννέα Δήμων της Αττικής, οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο και δικαιώθηκαν, διεκδικώντας τα χρήματα που χρωστούν οι κυβερνήσεις στην ΤΑ από το '90 μέχρι και σήμερα.

Την απαίτηση να γίνει κυρίαρχη μέσα στο λαό η αντίληψη πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με τη σύγκρουση, την απειθαρχία τόνισε στη συνέχεια ο Παν. Σοφός, σημειώνοντας ότι για το συνδυασμό «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του λαού σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Μπορεί να είναι οργανωτής των λαϊκών διεκδικήσεων». Κατήγγειλε δε, την προσπάθεια αποδέσμευσης των εσόδων της ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την υποκατάστασή τους από πρόσθετη φορολογία των δημοτών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου Στ. Καραχάλιος, Π. Δημητρόπουλος, Αβραάμ Πλουσία, Ν. Αρβανίτης, Θ. Αυγέρος, Ρ. Σοφού, ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Μαγγίνας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας, Γ. Σατζαρίδης και Αντ. Καλούμενος αντίστοιχα.

Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου, την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Λέσχη Εργαζομένων, Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ανθούπολης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ, ΔΣ Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», Ενωση Γονέων, Σύλλογο Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισαν να παλέψουν μαζί(2010-03-10 00:00:00.0)
Υπόλογη η δημοτική αρχή για τις απολύσεις(2007-07-14 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών(2006-10-04 00:00:00.0)
Κάλεσμα για καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής(2004-01-14 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους εργάτες, καταγγελία της κυβέρνησης(2004-01-08 00:00:00.0)
Αισιοδοξία από τις πετυχημένες συγκεντρώσεις(2002-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ