Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Υποδείξεις»: «Με την πρόωρη ανακοίνωση της απόφασής του, ο κ. Παπαδόπουλος κατέστη "πολιτικός υπό προθεσμίαν", αλλά και προσφέρει δώρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενισχύει τα λεγόμενα για "κόπωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ", για εσωτερικές διαφωνίες και για "κλίμα ηττοπάθειας"... Η όποια απόφασή του επιδρά στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Εχει τώρα δύο λύσεις ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας: 'Η να ανακαλέσει ειλικρινά την απόφασή του ή να παραιτηθεί από υπουργός». (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«Χάθηκε» και το κύρος: «Το εννοεί; 'Η υποκρίνεται; Κατά πάσα πιθανότητα το εννοεί, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ξέσπασμα του κ. Αλ. Παπαδόπουλου, και η αναγγελία του ότι δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, αντικειμενικά έβλαψε την κυβέρνηση σε μία στιγμή που επιδίωκε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Το ξέσπασμα Παπαδόπουλου, όμως, βλάπτει και ό,τι δηλώνει ότι θέλει να προωθήσει "μέχρι τέλους", δηλαδή, τη μεταρρύθμιση στην Υγεία. Είναι φανερό ότι από σήμερα ο υπουργός δεν έχει το κύρος που διέθετε πριν από την αναγγελία της αποχώρησής του». (Στέφανος Τζανάκης - ΝΕΑ).

ΤΟ «στίγμα»: «Υπό τις παρούσες, όμως, συνθήκες η δήλωση ενός πρωτοκλασάτου κυβερνητικού στελέχους ότι θ' αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής, συνιστά αντικειμενικά είδηση πρώτου μεγέθους, την οποία καθιστά ακόμη σημαντικότερη το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι από εκείνους που, αν μη τι άλλο, έχουν αποδείξει ότι αδιαφορούν για το πολιτικό κόστος και προωθούν με αποφασιστικότητα και συνέπεια την κυβερνητική πολιτική στον τομέα ευθύνης τους». (Από το κύριο άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ