Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Συνομοσπονδία... «Μακριά από τις μέχρι τώρα θέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας κινείται το σχέδιο Ανάν. Εκτός αυτού, η προτεινόμενη λύση έχει προβλήματα λειτουργικότητας και συμβατότητας με τις ευρωπαϊκές αρχές και το κοινοτικό κεκτημένο. Στην πραγματικότητα προτείνεται μια ιδιότυπα συνομοσπονδιακή λύση, εμφανώς πολύπλοκη και δυσκίνητη» (Σταύρος Λυγερός - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Συνομοσπονδιακό μόρφωμα... «Η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να παραδώσει τη σκυτάλη στις 30 Μαρτίου 2003, "στο κράτος της Κύπρου", με έντονα τα στοιχεία του συνομόσπονδου μορφώματος, με ανεφάρμοστο, σχεδόν, το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ και η ίδια η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα κριθεί από το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων» (Κύρα Αδάμ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η χαρά των ΗΠΑ... «Οπως προκύπτει από σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων στο "Βήμα", οι προκαταρκτικές τοποθετήσεις του Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ελληνα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη προκάλεσαν ανακούφιση και ικανοποίηση στην αμερικανική πρωτεύουσα,, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η Λευκωσία και Αθήνα συνεχίζουν την εποικοδομητική αντιμετώπιση που επιδεικνύουν εδώ και αρκετό καιρό όσον αφορά τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού» (Δ. Απόκης - Ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον - «ΒΗΜΑ»).

Απαγορεύεται η κριτική: «Στόχος αυτών των "ρεαλιστών" είναι βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή αποθάρρυνση της άσκησης κριτικής σε αυτήν την υπόθεση. Κάθε αντίρρηση, κάθε κριτική παρατήρηση, κάθε επιφύλαξη στα όσα τώρα διαδραματίζονται γύρω από το Κυπριακό, με το "σχέδιο Ανάν" στο κέντρο των εξελίξεων, πρέπει να αποδίδεται σε άτομα, τα οποία δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν γενικώς τις πραγματικότητες της "νέας τάξης"). (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ