Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε ίχνος

Τις προάλλες σχολιάζαμε την προεκλογική (διάβαζε: ψηφοθηρική) εξαγγελία του υπουργού Γεωργίας, σχετικά με νέο δασικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί, όμως, μετά τις εκλογές και το οποίο θα προβλέπει αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων και τη μείωση των προστίμων, που επιβάλλονται στους καταπατητές.

Φαίνεται, όμως, πως τα «μηνύματα» που έφτασαν στον υπουργό και την κυβέρνηση δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητικά και γι' αυτό προχώρησαν και στο επόμενο βήμα. Ετσι, με εγκύκλιο του Γ. Ανωμερίτη αναστέλλονται οι ειδικές αποζημιώσεις που έχουν επιβληθεί για τη διατήρηση οικοδομών που βρίσκονται μέσα σε δασικές εκτάσεις, όπως και τα πρόστιμα, που αφορούν παράνομες εκχερσώσεις. Αναστολή, η οποία έχει αναδρομική ισχύ, από τις 25 Φλεβάρη και για τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 25 Αυγούστου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναβάλλεται τόσο η επίδοση των σχετικών δικαστικών αποφάσεων όσο και η λήψη αναγκαστικών μέτρων από τις αρμόδιες ΔΟΥ, για τη μη πληρωμή των προστίμων.

Να υποθέσουμε πως η κυβέρνηση ψηφοθηρεί ξεδιάντροπα και σε βάρος όσου δασικού πλούτου έχει απομείνει, όχι μόνο με τους σημερινούς καταπατητές, αλλά και με όσους θέλουν να... δοκιμάσουν την τύχη τους, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Μα, δεν τους έχει απομείνει ίχνος τσίπας πια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ