Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΝΑΤΟ-απειλές επεμβάσεων στα Βαλκάνια

Ηρθε ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος της νέας τάξης, κούνησε τη στραταρχική ράβδο των πολλών αστέρων και των αστερίσκων της αμερικανικής αστερόεσσας και οι δικοί μας ιθαγενείς, πιστοί υπήκοοι, αποφάσισαν τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Μαντλίν Ολμπράιτ, για την εμπλοκή μας σε νέες εγκληματικές πολεμικές ενέργειες στο Κόσσοβο και τη Γιουγκοσλαβία, στο όνομα της «νέας τάξης» του τρόμου.

Μετά την ενταγμένη στο ΝΑΤΟικό δόγμα «Διαβαλκανική» του Βουκουρεστίου και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των 55 μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι πυραυλοκίνητες μηχανές του τρόμου ζεσταίνονται αυτές τις μέρες. Και με αφορμή τα όσα υποκινούμενα επεισόδια συμβαίνουν στο προτεκτοράτο του Κόσσοβου, διατυπώνονται ανοιχτές πολεμικές απειλές κατά της Γιουγκοσλαβίας, που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικότερες εκρηκτικές καταστάσεις στα Βαλκάνια.

Οι δικοί μας ιθαγενείς υπήκοοι, ευπειθώς αποφάσισαν τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της Μαντλίν Ολμπράιτ και ενώ τη μια μέρα διέψευδαν ότι νέες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις θα σταλούν στο Κόσσοβο, εκτός ίσως μιας δεκάδας... «αστυνομικών», την άλλη μιλάνε για ένα λόχο, ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει υπερήφανος για το στρατηγείο της Λάρισας ωσάν να αποτελεί εθνικό απόκτημα, το σύμβολο της ατλαντικής επικυριαρχίας.

Αυτά τα τερατώδη απειλούνται σύμφωνα και με τη βούλα και την υπογραφή της κυβέρνησης στη «Χάρτα» του Βουκουρεστίου, κάτω από τον απατηλό τίτλο «Σχέσεις καλής γειτονίας, ασφάλειας και συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη», που σημαίνει στην πραγματικότητα πλήρη συμμόρφωση στους επιθετικούς σχεδιασμούς της Ατλαντικής συμμορίας. Για τους ανυπάκουους υπενθυμίζεται η «τιμωρία» της Γιουγκοσλαβίας!

Σε ανάλυση της «Καθημερινής» (20/2/2000) με τίτλο: «Διαβαλκανική» ή ΔιαΝΑΤΟική, αφού συσχετίζονται τα άρθρα της «Χάρτας του Βουκουρεστίου» και της «Χάρτας» των 55 μελών του ΟΑΣΕ, συμπεραίνεται ότι με τις συμφωνίες αυτές, «διατυπώνεται απροκάλυπτα η απειλή επεμβάσεων... για να βοηθηθούν τα κράτη - μέλη σε περίπτωση ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, του νόμου και της τάξης και της διατήρησης της κυριαρχίας του νόμου», δηλαδή, επί το απλούστερον, της κυριαρχίας του ΝΑΤΟικού «νόμου» και τρόμου.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ