Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντονη η διεθνής δράση του Κόμματος

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να επανέλθω λίγο στο θέμα της ενημέρωσης, επειδή όσοι έχουμε ασχοληθεί λίγο μ' αυτό το θέμα διαπιστώσαμε, ότι η παγκόσμια τάξη μπόρεσε να επιβληθεί ή επιχειρεί να επιβληθεί διά του ελέγχου της ενημερώσεως.

Και θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα που τα πήγαμε αρκετά καλά και είναι καλά ενημερωμένος ο ελληνικός λαός, καταφέρναμε να τον πείσουμε, ότι εάν συνεχίσει να ασχολείται με τις ροζ ιστορίες πιθανόν να μην ακούσει τις επόμενες βόμβες, θα ήθελα να μάθω όμως αν το ΚΚΕ θα έχει τη δυνατότητα να βγει έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και με τα στελέχη του, με τους διανοουμένους του, με τους καλλιτέχνες του σε διάφορους τομείς, θα προσπαθήσει να επηρεάσει την κοινή γνώμη των άλλων χωρών, εκεί όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Δηλαδή πιστεύω, ότι δεν αρκεί στην Ελλάδα να λύσουμε το πρόγραμμα, η παγκόσμια τάξη έρχεται απέξω και απέξω υπάρχει σκοτάδι. Αν πρόκειται σε διεθνή fora το Κομμουνιστικό Κόμμα να αναλάβει μία πρωτοβουλία;

- Είναι κάτι που είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δράσης μας κατά του πολέμου στα Βαλκάνια, κατά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Γιατί αν πριν 10-20-30 χρόνια η διεθνής κοινή δράση, ο διεθνισμός είχε αξία, πάντα είχε αξία, σήμερα έχει πολλαπλάσια.

Κατ' αρχήν πρέπει να πω, ότι συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια. Δεν υπάρχει, (τι να πω, εβδομάδα;), που στελέχη του Κόμματος ιδιαίτερα το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, (εδώ τον Μπάμπη Αγγουράκη κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε, όλο ταξίδια είναι, όσο του επιτρέπει η Βουλή) κάνει συνεχώς επικοινωνίες, επαφές και δε μιλάμε μόνο σε επίπεδο στενά κομματικό, αλλά προσπαθούμε ακριβώς να μιλήσουμε και για την κοινή δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, αλλά και για ένα ευρύτερο κίνημα και η ενημέρωση είναι συστατικό στοιχείο.

Κάνουμε τέτοιες προσπάθειες. Ξέρουμε ότι πρέπει να τις πολλαπλασιάσουμε, να τις αυξήσουμε. Και να ξέρετε ότι η δουλιά των διεθνών σχέσεων του Κόμματος, είναι μια δουλιά, ένας τομέας πρώτης προτεραιότητας. Δεν είναι ας το πούμε ένας τομέας δράσης κάπου 5ος - 6ος - 7ος - 15ος, είναι στην πρώτη γραμμή. Μαζί δηλαδή με τη δράση για το μέτωπο, στην πρώτη γραμμή είναι και τα θέματα των διεθνών σχέσεων.

Και πραγματικά ελπίζω, ας μου επιτραπεί να το πω, ότι θα συνεχιστεί αυτή η καλή δουλιά των περισσότερων δημοσιογράφων που έγινε με τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και ξέρω, μπορώ να καταλάβω τι αντιμετωπίσατε, δε μιλάω για σας, μιλάω γενικότερα, τι αντιμετώπισαν οι δημοσιογράφοι, μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε όλες τις πληροφορίες.

Και πιστεύουμε, ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, προεκλογικά, το μέτωπο Βαλκάνια - Κόσσοβο να μην είναι σε 3η-4η μοίρα ή στο περιθώριο και να υπάρξει ενημέρωση. Και νομίζω ότι ο δημοσιογράφος, που θα προσπαθήσει να ενημερώσει αντικειμενικά, θα συμβάλει στο να υπάρχει μία νέα αφύπνιση του λαού μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποια είναι η επικαιρότητα;(2004-11-11 00:00:00.0)
Απαιτείται εργατικό, λαϊκό μέτωπο για ενιαίο, ενωτικό αγώνα(2001-04-20 00:00:00.0)
Χρειάζεται ν' ανέβει το κίνημα δημοκρατικής ενημέρωσης και πληροφόρησης(2000-10-12 00:00:00.0)
Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους(2000-03-04 00:00:00.0)
Τι εννοεί ο πρώην υπουργός;(1997-05-31 00:00:00.0)
Στα συσσίτια άνεργοι ναυτικοί!(1997-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ