Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εγγυάται τώρα και σίγουρα κέρδη στη Σοφοκλέους!

Με το επιχείρημα ότι η ΝΔ είναι «το κατ' εξοχήν κόμμα της ελεύθερης οικονομίας» ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε «διαρκώς ανοδική πορεία» του Χρηματιστηρίου!

Τους εκατοντάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένους» και χαμένους του χρηματιστηριακού τζόγου έβαλε στο στόχαστρο της προεκλογικής προπαγάνδας του ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε ως εγγυητής ανόδου της Σοφοκλέους και άρα κερδών για όλους(!). Από τη Ρόδο ο πρόεδρος της ΝΔ διακήρυξε ότι «εγγυούμαστε απόλυτα για μια διαρκώς ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου από τις 10 Απριλίου»(!). Η μοναδική εγγύηση που προσέφερε ήταν το «εμείς είμαστε το κατ' εξοχήν κόμμα της ελεύθερης οικονομίας».

Ο Κ. Καραμανλής αφού τάχθηκε υπέρ του Χρηματιστηρίου ως «βασικού μοχλού της ελεύθερης αγοράς», επέκρινε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις από τον Γ. Παπαντωνίου και διοικητές των κρατικών τραπεζών και ζήτησε «να αφήσει το Χρηματιστήριο να βρει το δρόμο του», ώστε να μπορέσει να ισορροπήσει και να κινηθεί σε μια διαρκώς ανοδική πορεία». Αυτό ακριβώς, πρόσθεσε, «το εγγυούμαστε απόλυτα ήδη από τις 10 Απριλίου»!

Προκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικός τόνισε ότι η ΝΔ επιμένει στην απελευθέρωση της αγοράς από κάθε είδους κρατική παρέμβαση, αλλά και σε μια γρήγορη και πλατιά προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Στο μεταξύ, εντείνονται οι προεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, η δημοσιοποίηση των οποίων παραπέμπεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο Κ. Καραμανλής είχε άλλη μια συνεργασία με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Γ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ «είναι θέμα ολίγων ημερών».

Στο θέμα παρενέβη με δήλωση κύκλων ο Κ. Μητσοτάκης διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν έχει απολύτως καμία ανάμειξη στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ». Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θέλησε με αυτή τη δήλωση να απεγκλωβιστεί από το σκληρό παζάρι που γίνεται τον τελευταίο καιρό, στο οποίο αναμειγνυόταν και το όνομά του υπέρ του ενός ή του άλλου επίδοξου υποψήφιου. Παράλληλα διαμήνυσε ότι δεν έχει κανένα ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο Α. Ανδριανόπουλος επέμενε με χθεσινές του δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές, επικαλούμενος ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε από τη ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα ψηφοδέλτια (2009-09-16 00:00:00.0)
Μετά τις εκλογές τα ...χειρότερα (2007-09-09 00:00:00.0)
Πολιτική απροκάλυπτης διαφήμισης (2000-03-19 00:00:00.0)
Με «σημαία» τον Στ. Μάνο (2000-02-24 00:00:00.0)
Τώρα ζητά πρόωρες εκλογές (2000-02-04 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστής στην "γκαλοπομαχία" (1999-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ