Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
Στο εδώλιο θα κάτσουν οι διώκτες

«Δεκαετίες τώρα ο "Ρ" αντιμετωπίζει το μένος της αντίδρασης. Καταστροφή των γραφείων του, διώξεις, καταδίκες, δολοφονίες κομμουνιστών δημοσιογράφων, σημάδεψαν τη δράση της εφημερίδας, υπερασπιστή των εργατικών συμφερόντων». Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Οικοδόμων Κιλκίς.

Συνεχίζοντας σημειώνει: «Η τελευταία επίθεση έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά τον ίδιο στόχο, τη φίμωσή της, την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του σάπιου σημερινού κοινωνικού συστήματος. Ο "Ρ" σύρεται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης που για άλλη μια φορά διασύρει τον θεσμό, δεν ενεργεί από μόνος του. Η δίωξη είναι επιλογή συνολικά της κυβέρνησης, κάποιος "υπερχρεωμένος" έπρεπε να τραβήξει την μπόρα και η αναζήτησή του δεν ήταν δύσκολη, ήταν ήδη από μόνος του προσφερόμενος για τον τελευταίο του ρόλο».

Το Σωματείο προειδοποιεί ότι στη θέση του κατηγορούμενου θα κάτσουν οι διώκτες του «Ρ» και εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εφημερίδα και ταυτόχρονα την πεποίθηση πως «η εφημερίδα θα συνεχίσει να είναι ο θερμός και αμετακίνητος υποστηρικτής των εργατικών συμφερόντων, ότι θα συνεχίσει να προβάλει και να στηρίζει τους αγώνες μας, για το ξημέρωμα ενός καλύτερου αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ