Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξέφραγο αμπέλι...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Βέβαια, για να είμαστε απολύτως σωστοί, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει μόνο την «πάπια», σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα των υποκλοπών και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Τον τελευταίο καιρό επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις πομπές της, με την προετοιμασία και προώθηση στη Βουλή της «Σύμβασης δικαστικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών - μελών της ΕΕ».

Μη σας ξεγελά ο αθώος τίτλος. Η σύμβαση περιλαμβάνει διάφορα φοβερά και τρομερά, όπως καταγγέλθηκαν πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική και Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα της κυβέρνησης να παραχωρεί άδεια παρακολούθησης των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και γενικότερα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ ή σε κοινοτικές υπηρεσίες.

Να πούμε ότι έχουν παρακάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι; Να συμπληρώσουμε ότι κανένας Ελληνας πολίτης δεν έχει δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση και στη Βουλή να παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα, πολύ περισσότερο όταν αυτά έχουν άμεση σχέση με τα πλέον στοιχειώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του πολίτη;

Μάλλον περιττά είναι όλα. Απλώς, πάρτε κι αυτά υπόψη σας στις εκλογές που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ