Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πανικός του ΠΑΣΟΚ φέρνει συκοφαντίες

Με μια εμετική ανακοίνωση, η ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο ΚΚΕ και στους υποψηφίους του στο Νομό Κέρκυρας. Αμεση η αντίδραση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με μια προβοκατόρικη ανακοίνωση η ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο ΚΚΕ και στην τοπική Οργάνωση για τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του ΚΚΕ, προφανώς ενοχλημένη από το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι με μία συνεπή αγωνιστική στάση και πορεία, καταξιωμένοι στις συνειδήσεις του κερκυραϊκού λαού.

Με μια εμετική ανακοίνωση, πλήρης ανακριβειών και συκοφαντιών, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο «μια περίεργη σύνθεση σταλινισμού, εθνικισμού και νεοφιλελευθερισμού, που αποτυπώνει την πολιτική φιλοσοφία του ΚΚΕ και της δικής του νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή της ηγετικής παρέας της κας Παπαρήγα» και παρακάτω «πρόκειται για τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που προκάλεσαν την κατηγορηματική άρνηση του Μ. Κωστόπουλου να είναι συνυποψήφιος στο "κόμμα" με εθνικιστές» και καταλήγει «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κέρκυρα είναι μία πρόκληση που δικαιώνει απόλυτα τις ενστάσεις του Μ. Κωστόπουλου»!!!

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Η ηγεσία του κόμματος που συνυπέγραψε τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, που εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που τσακίζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, που ξεκληρίζει την αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που οδηγεί χιλιάδες νέους έξω από τη στοιχειώδη μόρφωση στην ανεργία, τώρα αποφάσισε να γίνει και τιμητής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ!».

Συνεχίζοντας καταγγέλλει: «Με την καθ' υπαγόρευση Δρυ ανακοίνωσή της, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά δείχνει τη βαθιά ανησυχία της για την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ και του αγωνιστικού του ψηφοδελτίου στο νομό μας, στο λαό και στη νεολαία. Ακριβώς επειδή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στελεχώνεται από πρωτοπόρους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος της Κέρκυρας, το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί από τη συσπειρωτική του ικανότητα, μέσα στο λαό και τη νεολαία».

«Πολύ περισσότερο - επισημαίνει - που το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την αποχώρηση γνωστών στελεχών του, μελών της ΚΕ του μέχρι προχτές. Δεν πρέπει να περιμένει κανείς διαφορετική στάση από ένα κόμμα που ο γραμματέας της ΝΕ του αποκαλεί τα μέλη του που έθεσαν υποψηφιότητα για υποψήφιοι βουλευτές "ποντικούς και τρωκτικά". Αυτή η άκρως "εκσυγχρονιστική" και υψηλού... πολιτικού ήθους "επιχειρηματολογία" των πρώτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε παραιτήσεις στελεχών του και στην Κέρκυρα».

Τέλος, η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να ενισχύσει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, με την πεποίθηση που αποδεικνύεται από την πολιτική πρακτική του, ότι και ισχυρότερο πολιτικά ΚΚΕ θα αποτελέσει φραγμό στην αντιλαϊκή επίθεση, στήριξη στους λαϊκούς αγώνες, άνοιγμα του δρόμου για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ