Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς να γίνει η συζήτηση επί της ουσίας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτηση, αν μου επιτρέπετε, αφορά τη γεύση και την οσμή που θα έχει η προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε μια δήλωση σήμερα το πρωί, με την οποία εμπλέκει πολιτικό του ΠΑΣΟΚ σε υπόθεση χρήσης ναρκωτικών και εμπορίας, με αφορμή τη σκανδαλολογία και την κασετολογία των τελευταίων ημερών. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την πορεία του προεκλογικού αγώνα;

ΑΛ .ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Επιτρέψτε μου, επειδή δεν τον άκουσα τον κ. Σπηλιωτόπουλο, δε θεωρώ ότι δεν τα μεταφέρεις σωστά, αλλά έχω μια αρχή να έχω ή γραπτά ή να το έχω ακούσει. Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ότι όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, το αντικείμενο, το περιεχόμενο του εκλογικού αγώνα θα συρρικνώνεται. Συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ή οποιονδήποτε άλλον, μιλάω για το ΣΕΒ, π.χ., να γίνει συζήτηση για τη μετα-ΟΝΕ εποχή; Η μετα-ΟΝΕ εποχή υπάρχει, απλώς πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα, συμφέρει να γίνει λόγος για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και το τι έχει αποφασιστεί;

Δεν τους συμφέρει να γίνουν τέτοιες συζητήσεις. Και επομένως δε μας κάνει καμία έκπληξη. Θα ήθελα όμως, με την ευκαιρία, να πω μία σκέψη, γιατί έβαλες ένα ζήτημα καίριο και πρέπει να σας πω, ότι μας απασχολεί καθημερινά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Δεν έχω ακούσει πολιτικό ηγέτη, υποψήφιο, που να μη διακηρύσσει, ότι πρέπει να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Και πρέπει να πω, ότι και οι δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα οι συντονιστές εκπομπών στην τηλεόραση, ή και άλλοι δημοσιογράφοι, υπογραμμίζουν ότι πρέπει να γίνει συζήτηση επί της ουσίας και ότι τα κόμματα αποφεύγουν αυτή τη συζήτηση, συλλήβδην, μάλιστα, όλους μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι.

Πώς θα γίνει αυτό; Πρώτον, σημαντικό ρόλο παίζει το δημοσιογραφικό επιτελείο. Οι ερωτήσεις που θα τεθούν. Και οπωσδήποτε και οι πολιτικοί που πάμε ή απαντάμε σε γραπτές ερωτήσεις ή πάμε στα κανάλια να μην αποφεύγουμε να τοποθετούμαστε σε καίρια ερωτήματα.

Εδώ είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να συντρέξουν και οι δύο παράγοντες. Και εγώ ειλικρινά αναρωτιέμαι, θα βρεθούν τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ή συνυποψήφιοί μας, και με βάση τις ρυθμίσεις πολλές φορές και εγώ προσωπικά, γιατί δυστυχώς θέλουν πάντα το ίδιο πρόσωπο, θα βρεθούμε σε τέτοιες συζητήσεις.

Εγώ αναρωτιέμαι, τι θα κάνω; `Η πρέπει να υποκύψω στις παγίδες και να απαντάω σε όλα ή να με ρωτάνε άλλο, τι κάνεις Γιάννη; Και εγώ να λέω, κουκιά σπέρνω ή να λέω, δεν απαντώ και να λένε, ότι υπεκφεύγω. Πραγματικά, πώς θα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα; Είναι ανάλογα τις ερωτήσεις που θα δεχτούμε και ανάλογα και με τη διάθεσή μας βεβαίως να απαντήσουμε επί της ουσίας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλιώς δε βρίσκω άλλη λύση, με ευχολόγια δε γίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ