Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσίαση του βιβλίου του Ε. Μαχαίρα

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Τέχνη της Αντίστασης» του Ευάγγελου Μαχαίρα, προέδρου της ΕΕΔΥΕ, επίτιμου προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, διοργανώνεται τη Δευτέρα 6 Μάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Νομαρχική Επιτροπή Α` Πειραιά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής και συγγραφέας Δ. Πιστικός, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Π. Τσουτάκος, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Γεωργάτος και ο ηθοποιός και συγγραφέας Β. Κολοβός. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ντ. Μπαλτσαβιά.

Στο σύντομο κείμενο που πλαισιώνει την ανακοίνωση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης επισημαίνεται: «Στον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα δεν πήραν μέρος μόνο οι ένοπλοι και οι άλλοι αγωνιστές που πλαισίωσαν τις αντιστασιακές οργανώσεις, αλλά και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος της χώρας. Οι πνευματικοί άνθρωποι, εμπνεόμενοι από τον αγώνα για την ελευθερία και από τα ιδανικά της αντίστασης για μια καινούρια Ελλάδα, δημιούργησαν μια νέα λογοτεχνία, ένα νέο θεατρικό λόγο, μια νέα μουσική, νέες μορφές εικαστικών τεχνών. Δημιούργησαν την αντιστασιακή Τέχνη, που ξεσήκωνε το λαό κατά των κατακτητών και συγχρόνως απαθανάτιζε τους αγώνες και τις θυσίες του. Οι πνευματικοί άνθρωποι έγιναν δημιουργοί ενός νέου πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ