Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο πραγματικός του χαρακτήρας

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Πρώτον, στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε μόνο μ' ένα αμερικανο-βρετανικό σύστημα παρακολούθησης και, πολύ περισσότερο, μ' ένα σύστημα, που λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων χωρών - μελών της ΕΕ, για βιομηχανική κατασκοπία και όλα όσα σχετικά «σερβίρονται» τον καιρό αυτό. Εχουμε να κάνουμε μ' έναν τεράστιο ιμπεριαλιστικό μηχανισμό παρακολούθησης της οποιασδήποτε ηλεκτρονικής επικοινωνίας, στον οποίο παίρνουν μέρος όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές χώρες - με τις ΗΠΑ πρώτες και καλύτερες - και βασικός του στόχος είναι οι λαοί και τα κινήματά τους.

Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση - μαζί και οι υπόλοιπες της ΕΕ - γνώριζε από χρόνια την ύπαρξη και λειτουργία του διαβόητου συστήματος «Εσελον» κι έκανε την «πάπια», ακόμη και όταν αυτό αποκαλύφθηκε. Ακόμη και σήμερα.

Τρίτον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε την υπογραφή και έδωσε το δικαίωμα της παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών της χώρας σε ξένες δυνάμεις και υπηρεσίες, παρά και ενάντια σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας, παρά και ενάντια σε όσα προβλέπουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι σχετικές συμβάσεις του ΟΗΕ και κρατώντας μυστική την επαίσχυντη αυτή πράξη από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό.

Εάν η κυβέρνηση ή κάποιος εκπρόσωπός της έχει διαφορετική γνώμη από τα προηγούμενα, περιμένουμε την αντίδρασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ