Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αναγκαία «νομιμοποίηση»... «Ωστόσο, η Αμερική δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στον OHE. H ικανοποίηση τής παροχής φιλοξενίας στους πιστούς του φίλους δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή του Προέδρου από τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια για περαιτέρω υποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ»).

Παντοδύναμοι; «Εχουν ετοιμάσει οι πολέμαρχοι και το τελεσίγραφο - χωρίς να περιμένουν τους επιθεωρητές - και τους πυραύλους και τις βόμβες, που θα μετατρέψουν σε κόλαση το Ιράκ, αδιαφορώντας πλήρως και για τον ΟΗΕ και για τη μαζική αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Είναι έτοιμοι για το έγκλημα επίθεσης κατά της ανθρωπότητας. Ετοιμοι για την επιστροφή στη βαρβαρότητα και την κατάργηση του δικαίου. (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Διαταραγμένες ισορροπίες: «Οποια κι αν είναι η εξέλιξη της κρίσης στις σχέσεις των HΠA με το γαλλογερμανικό άξονα, η Δύση δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη γεωπολιτική ισορροπία. Εντάσεις μεταξύ των δύο πυλώνων του NATO είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τωρινής κρίσης επιτρέπουν το συμπέρασμα ότι έχουμε εισέλθει σε μία νέα ιστορική φάση. H διαμάχη για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ λειτουργεί σαν καταλύτης για να εκδηλωθεί η τάση που κυοφορείται εδώ και χρόνια» (Σταύρος Λυγερός -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Κέρδη «παντός καιρού»: «Γνωρίζουμε να δίνουμε μάχες σε μια πετρελαιοπηγή, ακόμη και σε περιοχές που τελούν υπό αμερικανική επιρροή» (Τιερί Ντεμαρέ - επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας «TotalFinaElf» που δραστηριοποιείται στο Ιράκ, καθησυχάζει για τα κέρδη της εταιρίας μετά τον πόλεμο κατά του Ιράκ) («ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ