Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Η δική μας επιλογή είναι ειρήνη, κοινωνική λαϊκή ευημερία, ατομικά και συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα. Δική μας επιλογή είναι να γυρίσει σελίδα, ο λαός στην εξουσία. Δική μας επιλογή είναι να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο εντατικά για να γίνει ο 21ος αιώνας, από τις πρώτες δεκαετίες αιώνας των αλλαγών υπέρ του λαών, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».

Μ' αυτές τις φράσεις η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα «έκλεισε» την ομιλία της χτες βράδυ στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Το «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε ξανά και ξανά, εκατοντάδες φορές, στις προσυγκεντρώσεις από το Μουσείο έως την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και το Μοναστηράκι, στις πορείες τους προς το Σύνταγμα, αλλά και στη μεγάλη μαχητική πορεία - στην οποία συμμετείχαν με τους μετριότερους υπολογισμούς πάνω από 15.000 άτομα - που ακολούθησε προς τις πρεσβείες της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Στα μισητά σύμβολα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες, το ίδιο έπραξαν και μπροστά στα γραφεία της ΕΕ, και τα συνθήματα εναλλάσσονταν με καταιγιστικούς ρυθμούς κλείνοντας μέσα τους όλη την οργή και την αγανάκτηση που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Ολη την αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι τέλους που μπορεί να έχει ένας κομμουνιστής. Την οργή και την αποφασιστικότητα που είχαν χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μαζί: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» - «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» - «Κλείστε τη βάση, φέρτε και το πλοίο, έξω η Ελλάδα από το σφαγείο» - «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» - «Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ