Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Δε νομιμοποιείται ο κυβερνητικός αυταρχισμός

Πλησιάζοντας η μέρα της συζήτησης της αγωγής, που κατέθεσε εναντίον του «Ριζοσπάστη» ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, οι αντιδράσεις από μαζικούς φορείς, απλούς ανθρώπους και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής κορυφώνονται.

Η πολιτική δίωξη εναντίον της εφημερίδας αποκάλυψε τα αλγεινά κίνητρα του υπουργού, αλλά και συνολικότερα της κυβέρνησης, και τους ποταπούς στόχους τους. Στόχοι που «πάνε» μακρύτερα από το χτύπημα του «Ρ» και «βλέπουν» στο χτύπημα της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου, του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής. Επί της ουσίας επιχειρείται να πληγούν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του ελληνικού λαού και είναι αυτός ο στόχος που προκάλεσε ένα γιγαντιαίο κύμα αντιδράσεων, τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη.

Ομως, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης ο αυταρχισμός δε βρίσκει ανοιχτές «πόρτες», δεν «περπατάει» στα λαϊκά στρώματα και δε νομιμοποιείται στις λαϊκές συνειδήσεις. Η λαϊκή καταδικαστική απόφαση είναι γεγονός και για τον υπουργό Δικαιοσύνης και για την κυβέρνηση και τις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές και επιδιώξεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ