Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφετηρία νέων αγώνων η 23η του Μάρτη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες από το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την οργάνωση του μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μάρτη και ώρα 7.00 μμ στην πλατεία Συντάγματος. Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί, θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε καθημερινή βάση, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που έχουν συγκροτήσει τη «Συντονιστική Επιτροπή Κατά του πολέμου», έρχονται σε επαφή με το λαό της Αθήνας, τον ενημερώνουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική και τον καλούν να πάρει μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Οι επιτροπές ειρήνης - μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, διοργανώνουν συσκέψεις και συζητήσεις σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας. Μια σειρά από πικετοφορίες και μικρές συγκεντρώσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αυτές πρόκειται να πυκνώσουν. Στις 22, 23 και 24 του Μάρτη, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα της χώρας, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ΝΑΤΟικών επιτελείων και συγχρόνως θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των περσινών βομβαρδισμών.

Με χτεσινή ανακοίνωση - κάλεσμα οι 13 φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο υπογραμμίζουν, την ανάγκη να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και καλούν το λαό της χώρας να αντισταθεί και να πάρει μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Για 78 ολόκληρες μέρες ζήσαμε στιγμές φρίκης. Βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων. Δολοφονίες αμάχων. Καταστροφή εργοστασίων, γεφυρών, πόλεων και χωριών.

Με πρόσχημα την "προστασία" των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο ευρωατλαντικός φασισμός του ΝΑΤΟ σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή. Με την τρομοκρατία των όπλων επέβαλαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, δημιούργησαν ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο στο Κόσσοβο, εδραίωσαν και άλλη στρατιωτική κατοχή στα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας.

Στις 78 μέρες πολέμου ο λαός μας στους δρόμους διαδήλωνε κατά του πολέμου. Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχε στον πόλεμο που παραχώρησε τα ελληνικά εδάφη στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος. Καταδίκασε το έγκλημα.

Πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, τα ΝΑΤΟικά τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι. Τα ίδια γεγονότα επαναλαμβάνονται. Τα πολεμικά επιτελεία ετοιμάζουν νέα επέμβαση, νέο λουτρό αίματος. Η κυβέρνηση με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας, την παραχώρηση εδαφών για ασκήσεις και πέρασμα των ΝΑΤΟικών επιδρομέων ετοιμάζεται να γίνει και πάλι συνεργός στο νέο διαμελισμό, στη νέα επίθεση.

  • Λαέ της Αθήνας! Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γυναίκες, νέες και νέοι!
  • Ολοι στους δρόμους να σταματήσουμε τη νέα αιματοχυσία και κατοχή που προωθούν τα γεράκια του πολέμου.
  • Ολοι στους δρόμους να απαιτήσουμε το σταμάτημα κάθε συμμετοχής της χώρας μας. Την επιστροφή του ελληνικού στρατού.
  • Να διαδηλώσουμε πως δε δεχόμαστε τη ΝΑΤΟική Ελλάδα - Βάση πολεμικής εξόρμησης κατά των βαλκανικών λαών.
  • Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο γιουγκοσλαβικό λαό που δοκιμάζει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
  • Να καταδικάσουμε όλους εκείνους που συμμαχούν, εγκρίνουν, συναινούν ή σιωπούν μπροστά στις θηριωδίες της Νέας Τάξης».

Οι 13 φορείς που υπογράφουν το κείμενο της ανακοίνωσης είναι: Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΑΕ), Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Μουσικών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ