Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνέδριο εντυπώσεων και «ενότητας»
  • Τις εκλογικές ανάγκες και επιδιώξεις εξυπηρετεί το «συνέδριο θέσεων» που ξεκινά σήμερα
  • Δημαγωγικές περιοδείες του Κ. Καραμανλή σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπέδιου

Συνέδριο εντυπώσεων και δημιουργίας εικόνας «συσπείρωσης και νίκης» είναι το τριήμερο συνέδριο θέσεων της ΝΔ, που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για συνέδριο που είναι υποταγμένο πλήρως στην εξυπηρέτηση των εκλογικών επιδιώξεων του κόμματος και θα επιχειρηθεί να προβληθεί ως ένα «σοβαρό βήμα στην πορεία προς την εξουσία».

Παρουσία 4.000 περίπου στελεχών και σε ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει από το χολιγουντιανό στήσιμό της (μέχρι και ορχήστρα προβλέπεται για μουσική υπόκρουση...), η ηγεσία της ΝΔ θα επιδιώξει να πείσει ότι το νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό πρόγραμμά της είναι ...η εναλλακτική λύση στην πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, καθώς και ότι διαθέτει τα ικανά στελέχη για να ασκήσει την εξουσία. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν σήμερα, αμέσως μετά τον Κ. Καραμανλή, οι Κ. Μητσοτάκης και Μ. Εβερτ, ενώ επί της σκηνής θα εμφανιστούν όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος. Την -εσωκομματική - ενότητα θέλει να υπογραμμίσει και το σύνθημα του συνέδριου που είναι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ταυτόχρονα θα ενταθεί η επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των στελεχών και των οπαδών του κόμματος, με το σύνθημα ότι «είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη» και «η κυβέρνηση της 9ης Απριλίου». Μάλιστα γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί ένα «νικηφόρο» μήνυμα από τον Ισπανό πρωθυπουργό Χ. Μ. Αθνάρ. Στο συνέδριο δεν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, με το αιτιολογικό ότι γίνεται σε προεκλογική περίοδο και λόγω του «έκτακτου χαρακτήρα» του.

Στο μεταξύ, ο Κ. Καραμανλής συνέχισε χτες τις δημαγωγικές περιοδείες του σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπέδιου, στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής του να παρουσιάσει ένα «πιο ανθρώπινο πρόσωπο» από αυτό του Κ. Σημίτη και να υποβοηθήσει τη γενικότερη προσπάθεια να κλείσει η «ψαλίδα» στο Λεκανοπέδιο με το ΠΑΣΟΚ. Οι περιοδείες αυτές θα ενταθούν το διάστημα μετά το συνέδριο του κόμματος. Χτες, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών περιόδευσε στα Καμίνια του Πειραιά, επισκέφθηκε τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξερχόμενος υποσχέθηκε «την άμεση απομάκρυνση των φυλακών από κατοικημένες περιοχές» και κατέληξε στο Δημαρχείο Πειραιά όπου είχε οργανωθεί συνάντηση με εκπροσώπους «οικολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων». Χτες το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών της ΝΔ στην Ελευσίνα, επικεντρώνοντας στις «εποικοδομητικές» προτάσεις του κόμματός του για την ...αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου, επικρίνοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της στο ΧΑΑ. Στη χτεσινή ομιλία του λάνσαρε και το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του για τις εκλογές: «Υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε τώρα».

  • Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε πάντως η άρνηση του Μ. Εβερτ να καταδικάσει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του «Δικτύου 21», όπως είχαν κάνει μια μέρα πριν ο Κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είπε (στον «Φλας») πως «απ' ό,τι ξέρω στο "Δίκτυο 21" είναι πρόεδρος κάποιος στρατηγός, επίτιμος μάλιστα, τον οποίο έχουν τιμήσει όλα τα κόμματα και αυτός είναι μέλος της ΝΔ»!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παράσταση για ένα ρόλο» (2007-07-05 00:00:00.0)
Προσωρινή ανακωχή στο "παραπέντε" (1996-11-08 00:00:00.0)
Στιγμιότυπα από την επεισοδιακή εκλογή (1996-10-05 00:00:00.0)
Ολοι εναντίων όλων (1996-09-26 00:00:00.0)
Η ήττα έφερε την παραίτηση (1996-09-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η εσωκομματική αντιπαράθεση (1996-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ