Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά υποστήριξη στις θέσεις του ΚΚΕ

Κείμενο και υπογραφές που κατατέθηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου

Στήριξη στο ΚΚΕ δηλώνουν δεκάδες άνθρωποι της εργασίας, της επιστήμης και της τέχνης. Με κοινή ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση αποτελεί το μόνο αντίπαλο δέος στη «Νέα Τάξη», στην πολιτική του νόθου «εκσυγχρονισμού», της «προσαρμοστικότητας» και της «διατηρησιμότητας». Αναλυτικά το κείμενο της επιτροπής στήριξης που καθημερινά διευρύνεται, αναφέρει:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, συμμεριζόμαστε με αίσθημα ευθύνης και χρέους, τη γενικότερη ανησυχία για όσα συμβαίνουν σε πλανητικό επίπεδο, στην Ευρώπη και στον τόπο μας.

Η ανθρωπότητα εμπλέκεται στη δίνη της νέας διεθνοποιημένης αταξίας, της διαπλοκής των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, της στείρας αντιπαραγωγικής και αντικοινωνικής οικονομικής πολιτικής και της συνακόλουθης συστηματικής παραπληροφόρησης.

Η «Νέα Τάξη», που εκφράζεται από το ΝΑΤΟικό δόγμα και εφαρμόστηκε ως υπόδειγμα γενικότερων στρατιωτικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, συνοδεύεται από την ακύρωση, στην πράξη, θεσμοθετημένων αρχών του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος χρησιμοποιείται ως παραπέτασμα ή παραμερίζεται εντελώς.

Σε ότι μας αφορά, η υιοθέτηση αυτής της πορείας από Κόμματα που διεκδικούν τη συναίνεση στις προσεχείς εκλογές μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, καθώς επεκτείνεται η φτώχεια, η ανεργία, η υποαπασχόληση στο όνομα ενός νόθου «εκσυγχρονισμού». Και όλα αυτά για μια «ανάπτυξη» από την οποία απουσιάζει κάθε έννοια ανθρωπισμού και ακυρώνει, εντέλει, τα συστήματα των κοινωνικών αξιών και τον πολιτισμό μας.

Μας βρίσκει αντίθετους η «προσαρμοστικότητα» προς τη διεθνή βία που εκφράζει η «Νέα Τάξη», η εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς όπως έγινε με την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και οι διαφαινόμενες απειλές ενός νέου πολέμου και τους κινδύνους για την πατρίδα και το λαό μας. Η «διατηρησιμότητα» της στυγνής περιοριστικής πολιτικής, όχι μόνο κατά την πορεία σύγκλισης, αλλά και για τον αόριστο χρόνο της μετά ΟΝΕ εποχής.

Μας βρίσκει αντίθετους, παρά τις όποιες επιμέρους απόψεις, ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις, η άμεση απειλή συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και φορέων κοινωνικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστικού τομέα.

Μας βρίσκει αντίθετους ο περιορισμός των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι παρεμβάσεις στην εξωτερική μας πολιτική, η έξωθεν καλλιέργεια εντάσεων, η εμπλοκή σε στρατιωτικές περιπέτειες κατ' ?επιταγή του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος.

Με την ίδια συλλογιστική αντίληψη, με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και χρέους που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, υποστηρίζουμε αυτές τις αρχές και αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως εκφράζονται και στις εκλογικές διακηρύξεις τους για την ενίσχυση ενός λαϊκού μετώπου δυνάμεων αντίστασης ενάντια στην κατακρήμνιση κοινωνικών κατακτήσεων, θεσμών και αξιών που συνοδεύει την αυταρχικότητα της «Νέας Τάξης» και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει».

Μέχρι και χθες το κείμενο είχαν υπογράψει:

Αγγέλης Λεωνίδας Αν. Καθηγητής Σχολής Νηπιαγωγών ΑΠΘ, Βουλασίκης Σταύρος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γκαϊτατζής Παναγιώτης πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Σταυρού - Ανω Σταυρού και Περιχώρων, Γκέκας Χρήστος Χειρούργος Ορθοπεδικός Επιμελητής Α` Νοσοκομείου «Παναγία», Δρούτσας Κώστας Πολιτικός Μηχανικός πρόεδρος ΙΝΚΑ, Ζαριανόπουλος Σωτήρης Τραπεζοϋπάλληλος, Ζούμπαρης Αναστάσιος Δικηγόρος - συμπαραστάτης του Αγώνα των Κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, Καραδημήτρης Παναγιώτης Τραγουδιστής, Καστάνης Νίκος Πανεπιστημιακός, Κεϊβανίδης Κωνσταντίνος μέλος ΕΕ Πανελλήνιου Συλλόγου Υδραυλικών, Κυπραίος Απόστολος Πρόεδρος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Θεσσαλονίκης, Κωφός Προκόπης Επιστημονικός Συνεργάτης Χημικού του ΑΠΘ, Μακίσογλου Ελένη Ηθοποιός, Μακρής Αθανάσιος πρόεδρος της Ενωσης Χονδρεμπόρων Θεσσαλονίκης, Μακρίδης Ευάγγελος Πρόεδρος Σωματείου Βαφείων - Καθαριστηρίων, Μασουρίδης Ηλίας Γυναικολόγος, Μουρατίδης Ερμής Σκηνοθέτης, Νικολαϊδης Θεμιστοκλής τ. πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Νικολόπουλος Αναστάσιος Α? Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ξύλου, Ξενάκη Αγλαϊα Εκπαιδευτικός, Παντελίδου Ρούλα Ηθοποιός, Παπαδόπουλος Δαμιανός Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιβλίου, Παπαδόπουλος Χρήστος Τραγουδιστής, Παπασωτηρίου Σοφία Επίκουρος καθηγήτρια τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ, Σακελλάριου Δημήτριος τ. Λυκειάρχης, Σαμαρά Κωνσταντίνα Αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημικού ΑΠΘ, Σιδερίδου Ειρήνη Αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημικού ΑΠΘ, Τακίδης Ευάγγελος Μέλος ΔΣ Σωματείου Λαμαρινάδων, Φουντουλάκης Γιώργος Τραπεζοϋπάλληλος, Χατζηθεοχάρης Γιώργος Διευθυντής Α? Χειρουργικής Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χατζημιχαηλίδης Στέφανος Σκηνοθέτης, Χειμωνίδης Κωνσταντίνος τ. Πρωταθλητής Ελλάδας - Προπονητής Εθνικής Ομάδας Στίβου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο ΔΣ για το ΚΘΒΕ (2015-07-31 00:00:00.0)
«Με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και χρέους...» (2000-03-27 00:00:00.0)
Ενισχύουν το ΚΚΕ, ενισχύουν το μέτωπο αντίστασης (2000-03-12 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τις αρχές και τις θέσεις του ΚΚΕ (2000-03-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την απόλυση του Ν. Κατσαρού (1999-08-26 00:00:00.0)
Πλατύ μέτωπο κατά της νέας δομής του ΝΑΤΟ (1997-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ