Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μουσική της Κούβας

Το  Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, διοργανώνουν  αύριο στις 8 μ.μ. εκδήλωση στην αίθουσα συνεδρίων του Κόμματος

Οι αφρικάνικες και οι γηγενείς λατινοαμερικάνικες «ρίζες» της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κούβας, μιας μουσικής κυριολεκτικά της ψυχής του λαού της, μιας μουσικής δεμένης με τη σοσιαλιστική επανάστασή της, θα ηχήσουν επί δύο ώρες, αύριο Σάββατο (18/3) στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ. Λέμε για τη βραδιά κουβανικής λαϊκής μουσικής, που οργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα.Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το κουαρτέτο «Λεντέμα» και το τρίο «Κοράλ Λατίνο».

Το κουαρτέτο «Λεντέμα» κουβαλά στις «αποσκευές» του ένα πλούσιο ρεπερτόριο από την παραδοσιακή μουσική της Κούβας κι έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες συναυλίες σε διάφορα κέντρα και ξενοδοχεία στην Κούβα, αλλά και πολλές περιοδείες στο εξωτερικό (Λατινική Αμερική και Ευρώπη). Το κουαρτέτο αποτελούν οι: Ερντεν (αρχηγός του γκρουπ, πρώτη κιθάρα), Ρολάνδο (κρουστά), Λεονάρδο (κιθάρα), Μαρία - Λουίσα (τραγούδι, μαράκες).

Το τρίο «Κοράλ Λατίνο», που διαθέτει ένα, επίσης, πλούσιο ρεπερτόριο λαϊκής κουβανικής και, γενικότερα, λατινοαμερικάνικης μουσικής και έχει δώσει συναυλίες σε ξενοδοχεία, κλαμπ και ντισκοτέκ, αποτελείται από τους: Λουσίλο (πλήκτρα), Νταγνίλις (τραγούδι) και Πέδρο (κρουστά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ