Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό και τ' αντιλαϊκά σχέδια που προωθούνται, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ, για την πλήρη διάλυσή του ήταν το θέμα συζήτησης σε εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι ΝΕ Καρδίτσας και Τρικάλων του ΚΚΕ στους δύο νομούς. Στις εκδηλώσεις, που συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζόμενοι, αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για την πορεία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που οδηγείται σε κατάρρευση, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.

Εισηγητής ήταν ο Θύμιος Ευθυμίου , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια, που προωθούνται στα πλαίσια της λεγόμενης μετα-ΟΝΕ εποχής και πρόκειται να υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, αφορούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης με βάση το μέσο όρο των μισθών όλων των χρόνων εργασίας του κάθε εργαζόμενου και στην επανεξέταση και κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Τόνισε, επίσης, ότι είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη βελτίωση του υπάρχοντος κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος και ότι στις εκλογές πρέπει να δοθεί μια δυναμική απάντηση καταδίκης των κομμάτων που μεθοδεύουν ή στηρίζουν τη διάλυσή του και να ενισχυθεί το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου Πάλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Δημητρίου Αηδόνης (Δονάτος) και Κοντοζήσης Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ