Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση

Με τους εργαζόμενους στη χωματερή των Ανω Λιοσίων συναντήθηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Σταυρόπουλος 

Την έντονη ανησυχία τους, τόσο για εργασιακά όσο και για γενικότερα ζητήματα, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, στον Γιάννη Σταυρόπουλο, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής επίσκεψής του εκεί.

Οι εργαζόμενοι που υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο του Κόμματος, έθεσαν τον προβληματισμό τους και πολλά ερωτήματα, για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και κυρίως στους δήμους με τους δεκάδες εργολάβους που έχουν εισχωρήσει, το ασφαλιστικό, για την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το ΝΑΤΟ.

«Ο λαός πρέπει να δείξει ωριμότητα. Οι εργαζόμενοι παλιότερα είχαν κάποιες κατακτήσεις, σήμερα όμως όλα τελείωσαν μετά τις ανατροπές που γίνονται στο βωμό της δήθεν παγκοσμιοποίησης και του ανταγωνισμού. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ , έχουν προχωρήσει όλο αυτό το καιρό σε μια σειρά νομοθετήσεων αφαίρεσης κατακτήσεων». Τα παραπάνω επισήμανε ο Γ. Σταυρόπουλος, μιλώντας στους εργαζόμενους και επισήμανε ότι, σε όλα αυτά ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση και να «μαυρίσει το δικομματισμό και τις εφεδρείες του δίνοντας ψήφο στο ΚΚΕ, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου».

Σε ερώτηση, για το αν θα μπορούσαμε να είμαστε έξω από την ΕΕ, ο υποψήφιος βουλευτής, επισήμανε ότι η ΕΕ έγινε χωρίς να ρωτήσουν τον λαό, από τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντά τους. «Λέμε ρήξη με την ΕΕ και την ΟΝΕ, δε λέμε απομόνωση αλλά ισότιμη συνεργασία και όχι να μας επιβάλλουν να διαλύουμε την παραγωγική βάση της χώρας», σημείωσε. Σε ανάλογη ερώτηση, για το πώς θα αντιμετωπίσει το ΚΚΕ την «Ενωμένη Ευρώπη», επισήμανε ότι, το κεφάλαιο στην ΕΕ είναι ενωμένο, σε αντίθεση με την εργατική τάξη που παλεύει μεμονωμένα. Οπως τόνισε όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, είναι ένα καζάνι που βράζει και θα συναντηθούν και θα ενωθούν κάτω από τα κοινά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ