Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψαρεύουν στα θολά νερά

Με ένα προβοκατόρικο κείμενο, που κυκλοφορεί για τη συγκέντρωση υπογραφών, «ανένταχτοι» στο ΠΑΣΟΚ, «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ» επιτίθενται στο ΚΚΕ και δηλώνουν στήριξη στο ΠΑΣΟΚ

Στα θολά νερά επιχειρούν να ψαρέψουν, χρησιμοποιώντας κλασικές μορφές προβοκάτσιας, οι προπαγανδιστές του κυβερνητικού κόμματος, με προφανή στόχο την παγίδευση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συγκρατήσουν όσους παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ. Αρχισε ήδη να κυκλοφορεί ένα κείμενο με τον τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ εγγύηση σταθερότητας και προόδου», κάτω από το οποίο ζητείται από αντιστασιακούς και άλλους να βάλουν την υπογραφή τους, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τους δέσουν και να τους χρησιμοποιήσουν ως σημαία υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ.

Ο τρόπος γραφής του κειμένου αυτού και η φρασεολογία που περιέχει παραπέμπει κατευθείαν στα κυβερνητικά επιτελεία προπαγάνδας. Εξάλλου, η πραγματική προέλευση του κειμένου και οι στόχοι του αποκαλύπτονται περίτρανα και από την προβοκατόρικου χαρακτήρα επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, όπου σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων του Κόμματος αναπαράγονται όσα χυδαία και αντικομμουνιστικά εκτοξεύουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Το κείμενο ξεκινάει με την επίκληση της ιδιότητας αυτών που υποτίθεται θα το υπογράψουν και γίνεται μια προσπάθεια εγκλωβισμού του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα πλαίσια του... ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε, αναφέρεται, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Υπήρξαμε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που πρωτομάχησε στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και πρωτοπόρησε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας. Αυτήν την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αποφασιστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εδραίωση της δημοκρατίας».

Και η πλαστογράφηση της ιστορίας, ώστε να έρθει στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται: «Αγωνίστηκε βέβαια ο λαός πολλά χρόνια για λευτεριά και δημοκρατία και πάλεψε και πόνεσε και μάτωσε πολύ, σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, και πέτυχε τελικά τους στόχους του. Το ΠΑΣΟΚ στέριωσε τη δημοκρατία και της έδωσε κοινωνικό περιεχόμενο. Χωρίς τη δική του καθοριστική παρέμβαση, τη χαρά της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης δε θα τη βλέπαμε, όπως δεν την είδαν χιλιάδες συναγωνιστές μας, που έφυγαν απ' τη ζωή, με το παράπονο του αδικημένου αγωνιστή, σαν να μην ήταν "καθαροί" Ελληνες».

Για να μπουν στη συνέχεια στον αντικειμενικό τους σκοπό, που είναι το χτύπημα του ΚΚΕ: «Ο ισχυρισμός της κ. Παπαρήγα ότι έχουμε δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι αστείος και δεν πείθει κανέναν πια. Ζούμε τη δημοκρατία και τη χαιρόμαστε, παρά τις υπερβολές της, σε πολιτικό επίπεδο, και τις αδυναμίες της στον κοινωνικό τομέα. Παρακολουθούμε με θλίψη τον εγκλωβισμό του άλλοτε σοβαρού ΚΚΕ στην αδιέξοδη πολιτική της "επαναστατικής του γυμναστικής" και δεν καταλαβαίνουμε το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού σαν Γκαουλάιτερ, που προσβάλλει βάναυσα το λαό μας και αδικεί τη νοημοσύνη και των δικών του ψηφοφόρων».

Και το κείμενο καταλήγει: «Εμείς οι ανένταχτοι σήμερα, αλλά και ενταγμένοι σε διάφορα κόμματα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ σαν κύρια δύναμη σταθερότητας και προόδου της πατρίδας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ