Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι εμείς οι κόκκινοι

Από συνάδελφο δημοσιογράφο, εργαζόμενο σε κάποιο από τα αστικά ΜΜΕ, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο:

«Ολοι εμείς οι κόκκινοι ρακοσυλλέκτες των ειδήσεων που εργαζόμαστε στα αστικά - έντυπα και ηλεκτρονικά - ΜΜΕ. Ολοι εμείς που νιώθουμε ντροπή και συνάμα οργή, όταν είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την Αλήθεια, που προσπαθούμε να βάλουμε εμπόδια στην ασύστολη προπαγάνδα, να χτυπήσουμε τη life - style δημοσιογραφία και να αρνηθούμε όσους ρίχνουν νερό στο μύλο της δημοσιοσχετίστικης των πραγμάτων αντίληψης (όχι πάντα με επιτυχία είναι η αλήθεια).

Ολοι εμείς, που, μετά από ένα κουραστικό 12ωρο μαύρης - πολλές φορές - εργασίας χωρίς δικαιώματα, δεν περνάμε για ένα ποτό από το club της αλλοτρίωσης, αλλά βγαίνουμε στους δρόμους. Για να ενώσουμε τις φωνές μας με την αγωνία του ανέργου και του μαθητή, τα ροζιασμένα χέρια του εργάτη και του αγρότη, τη λάμψη του καλλιτέχνη και τον ηρωισμό του ΕΛΑΣίτη.

Οπως το κάναμε, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε την ελευθερία έκφρασής μας.

Οπως το κάναμε, όταν χρειάστηκε να βρεθούμε δίπλα στον Απεργό, αφού ο Απεργός ποτέ δε μας "ταλαιπώρησε", αλλά μας γέμιζε δύναμη.

Οπως το κάναμε, όταν χρειάστηκε να σταματήσουμε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και να υποδεχτούμε τον μακελάρη Κλίντον, όπως του άξιζε.

Ολοι εμείς, που δεν έχουμε θέση στο φαγοπότι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που αρνούμαστε να υποταχτούμε στην ΟΝΕ και στον ισοπεδωτικό κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης.

Ολοι εμείς, που ξυπνάμε το πρωί με το "Ριζοσπάστη" στο προσκεφάλι μας και όχι τα σομόν οικονομικά ένθετα. Που έχουμε τις φωτογραφίες του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη και του Τσε Γκεβάρα στο γραφείο μας και όχι τους πίνακες του Χρηματιστηρίου και τα λίμιτ απ του Ντάου Τζόουνς. Που έχουμε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στην καρδιά μας και το φως της Οχτωβριανής Επανάστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Πολυτεχνείου να δείχνει το δρόμο που πρέπει να διαβεί το Λαϊκό Κίνημα, κόντρα στους μονόδρομους της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Με λίγα λόγια, όλοι εμείς οι κόκκινοι εργάτες της πένας και του λόγου συστρατευόμαστε στην προσπάθεια για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου.

Ολοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, όπως και όπου μπορεί, πέρα και πάνω από τις όποιες διαφορές. Γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε για διαφορές, εάν δεν (ξανα)ζεστάνει τις καρδιές μας ο επαναστάτης ήλιος του σοσιαλισμού.

Να μη μείνουμε, λοιπόν, μόνο στην κόκκινη ψήφο στις 9 του Απρίλη, αλλά να δυναμώσουμε τη φωνή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στους δρόμους της ταξικής πάλης, της ανυπακοής και της ανατροπής. Για το Μέτωπο. Για το Σοσιαλισμό. Για το Μέλλον, που σίγουρα δεν μπορεί να είναι έτσι όπως το σχεδιάζουν και το πλασάρουν ο Μεγάλος Αδελφός, το ΝΑΤΟ, ο Γκρίσπαν, η Μπούντεσμπανκ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Ανώνυμα - προς το παρόν - για το φόβο των Ιουδαίων.

Επώνυμα στους δρόμους του Αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ