Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μαύρο» σε αυτούς που μας κάνουν τη ζωή μέρα τη μέρα χειρότερη

Με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Χανδρής» συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης

Αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ήρθε χτες το μεσημέρι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

«Ντρέπομαι να πω τι μισθό παίρνω και έχω 30 χρόνια στο επάγγελμα». Αυτές οι κουβέντες βγήκαν όλο αγανάκτηση από μια εργαζόμενη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον υποψήφιο βουλευτή. «Τρέχουμε - συνέχισε η εργαζόμενη - από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από δεξίωση σε δεξίωση για να πάρουμε το μεροκάματο. Τελευταία δουλεύουμε 4ωρο και μας κλέβουν και τα νυχτερινά. Κάθε μέρα που περνάει το 8ωρο γίνεται δυσεύρετο».

«Είναι λογικό το 8ωρο να είναι δυσεύρετο - απάντησε ο Χρ. Κατσώτης - αφού ψήφισαν τον αντεργατικό νόμο που το καταργεί και στη θέση του προωθεί τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Σε λίγο δε θα έχουμε ούτε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Διέλυσαν τις Επιθεωρήσεις Εργασίας για να μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, των οποίων τα κέρδη συνεχώς αυξάνονται. Αυτούς λοιπόν θα ψηφίσουμε; Αυτούς που μας κάνουν τη ζωή χειρότερη μέρα με τη μέρα;».

Ο υποψήφιος βουλευτής, μιλώντας στους εργαζόμενους, υπογράμμισε ότι η επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους ολοένα και θα μεγαλώνει. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολογούνται στην κοινωνική ασφάλιση, τονίζοντας ότι σχεδιάζουν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και πολλά άλλα. «Από τη μια - συνέχισε - προωθούν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και από την άλλη μόλις ασπρίσουν λίγο τα μαλλιά μάς απολύουν γιατί είμαστε μεγάλοι. Σ' αυτές τις εκλογές κρίνονται σοβαρά πράγματα. Παρακολουθείτε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τσακώνονται ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα αυτή την πολιτική. Εμείς λέμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Σας καλούμε να ψηφίσουμε το ΚΚΕ για να τιμωρήσουμε αυτούς που δυσκολεύουν τη ζωή μας. Να υψώσουμε φωνή αντίστασης και πάλης ενάντια στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ