Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
  • Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει την Τρίτη 21 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. η Κομματική Οργάνωση Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τις νέες εστίες πολέμου που δημιουργούνται από τις ΝΑΤΟικές Δυνάμεις στη Νότια Γιουγκοσλαβία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης.
  • Στην Πάτρα , η Επιτροπή Ειρήνης, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η ΠΕΑΕΑ και ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος διοργανώνουν συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του πολέμου και καταδίκης της κυβερνητικής τρομοκρατίας και των δικαστικών διώξεων την Πέμπτη 23 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (μπροστά από το Εργατικό Κέντρο).
  • Στη Ζάκυνθο η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΝΕ.
  • Στην Κόρινθο η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει παγκορινθιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 Μάρτη στα Περιβολάκια.
  • Στην Κεφαλονιά η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 Μάρτη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚ στο Αργοστόλι.
Στη Θεσσαλία
  • Αντιπολεμικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού.
  • Την καταδίκη τους στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων θα διαδηλώσουν και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, συμμετέχοντας στην πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μάρτη στο Βόλο, με πρωτοβουλία της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.
  • Αποφάσεις για τη διοργάνωση αντιπολεμικών κινητοποιήσεων θα ληφθούν, επίσης, τις επόμενες μέρες στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.
Στην υπόλοιπη χώρα

Σε σειρά από μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί μαζικοί φορείς έχουν ήδη προγραμματίσει τη διοργάνωση αντιπολεμικών εκδηλώσεων.

Στις 22 του Μάρτη γίνονται συλλαλητήρια στην Καλαμάτα και τα Γιάννενα, την ίδια μέρα πραγματοποιείται αντιπολεμική συναυλία στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα του Ωδείου της πόλης στις 9.00 μ.μ.

Στις 23 Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση στη Μυτιλήνη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Επίσης στις 23 του ίδιου μήνα, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, θα γίνει στο Αγρίνιο στις 7.00 μμ και διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρου Αγρινίου, την τοπική Επιτροπή Ειρήνης, τη Β` ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Στην Κομοτηνή στις 23 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ξεκινήσει στις 7.30 μμ από το δημαρχείο της πόλης και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει και συγκέντρωση. Την κινητοποίηση οργανώνουν μαζικοί φορείς του Νομού Ροδόπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ