Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ρετσινιά του εθνικιστή δεν κολλάει στο ΚΚΕ και τους συμμάχους του

Απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, με αφορμή  ερώτηση δημοσιογράφου για το «Δίκτυο 21»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις που έχουν κάνει πολιτικοί παράγοντες για το «Δίκτυο 21», η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Εμείς, όχι τώρα, αλλά από την πρώτη στιγμή που έγινε αυτή η βιομηχανία μηνύσεων σε δημοσιογράφους και σε εφημερίδες, αντιταχθήκαμε, ανεξάρτητα αν με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι αρθρογραφούν και δέχτηκαν τις μηνύσεις, συμφωνούμε με τα γραφόμενά τους. Η αντιπαράθεση μπορεί να είναι ιδεολογική, πολιτική, μαζική και όχι μέσω των δικαστηρίων και των μηνύσεων, πολύ περισσότερο, που ξέρουμε και εμείς στις πλάτες μας τι σημαίνει να διώκονται οι απόψεις και οι ιδέες. Πέρα από το γεγονός, δηλαδή, ότι έχουμε διαφωνίες με τις ίδιες τις θέσεις και τις απόψεις του "Δικτύου", αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει με μία πολιτική αντιπαράθεση, είμαστε ριζικά αντίθετοι στις διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων και όλα τα άλλα, τα οποία λέγονται κυρίως από τους κύκλους του ΣΥΝ, είναι εκ του πονηρού. Με την ευκαιρία όμως, θέλω να κάνω μια τοποθέτηση - είναι γνωστή η θέση του Κόμματος - άσχετα εντελώς από το συγκεκριμένο ερώτημα που έγινε και από τι γράφει η "Αυγή" ή λέει ο Συνασπισμός.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, έχει εξαπολυθεί κυριολεκτικά μια περίτεχνη, σε μερικές περιπτώσεις βέβαια είναι άκομψη, αλλά πολλές φορές περίτεχνη, ιδεολογική τρομοκρατία στο λαό, που έχει τον εξής στόχο και λέει: Οι λαοί οι οποίοι υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα, οι λαοί οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη νέα τάξη πραγμάτων, αυτοί οι λαοί είναι εθνικιστικοί. Δηλαδή, διεθνισμός είναι να είσαι με το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ, με τη Γερμανία, με την ΕΕ. Για εμάς, αυτό δεν είναι διεθνισμός, αν θέλετε, η μεγαλύτερη εθνικιστική κουβέντα που λέγεται το τελευταίο διάστημα σ' αυτόν τον τόπο είναι το σύνθημα που δείχνει ο κ. Σημίτης για ισχυρή Ελλάδα. Τι λέει, δηλαδή, ισχυρή Ελλάδα, Ελλάδα των επιχειρηματιών. Και στο όνομα του να είναι η Ελλάδα ισχυρή και να παίζει στα Βαλκάνια, πρέπει να μετατρέπουμε την Ελλάδα σε βάση εξόρμησης δολοφονικών στρατευμάτων, και να λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος ότι δεν ξέρουμε πόσα πυρηνικά είναι αποθηκευμένα στην Ελλάδα, αυτά τα ξέρει ο νοικοκύρης, το ΝΑΤΟ. Δηλαδή, είναι εθνικιστική άποψη να διεκδικεί ο κάθε λαός να γίνει νοικοκύρης και αφεντικό στον τόπο του και είναι διεθνισμός να ζητάμε από τους λαούς να υποταχτούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τα λέμε αυτά, γιατί η ρετσινιά του εθνικιστή δεν κολλάει στο ΚΚΕ ούτε, αν θέλετε, στους συμμάχους ούτε στους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός είναι αλληλένδετα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ