Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αισιοδοξία η μάχη στην Εύβοια

Ενας κομμουνιστής βουλευτής στην Εύβοια, θα είναι η φωνή του εργαζόμενου, του άνεργου, του αγρότη, του μικρομεσαίου, του νεολαίου Ευβοιώτη στη Βουλή, ένα ακόμα στήριγμα στους αγώνες, ένα ακόμα πραγματικό βόλι στην καρδιά του δικομματισμού.

Μ' αυτή την αποστροφή του λόγου του, έκλεισε προχτές το βράδυ την ομιλία του, κατά την παρουσίαση του αγωνιστικού ψηφοδέλτιου, ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, Θ. Παππάς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και το χαμόγελο αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής μάχης της 9ης Απρίλη.

Ψηφοδέλτιο, που εκφράζει την πολιτική της λαϊκομετωπικής αντεπίθεσης, καθώς όσοι συμμετέχουν σ' αυτό «βρέθηκαν μπροστά στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, στους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων του νομού, στα μπλόκα των αγροτών, στα συλλαλητήρια της νεολαίας για καλύτερη μόρφωση και δικαίωμα στη ζωή».

Προχωράμε στις εκλογές, τόνισε στην παρέμβασή του ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, «πατώντας» σε ρίζες και σημαντική δουλιά που έχει κάνει το ΚΚΕ για χρόνια στο νομό. Στην Εύβοια, συνέχισε, οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν έχουν εξαπατήσει το λαό πάρα πολλές φορές, δίνοντας υποσχέσεις, κάνοντας εκβιασμούς, πατώντας πάνω στην ίδια τη δυστυχία εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις που έκλεισαν. Είναι ένας νομός με μεγάλα πλεονεκτήματα, όπου ταυτόχρονα έχουν βάλει τη σφραγίδα τους, δεκαετίες τώρα, οι κυβερνητικές αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές. Επιβεβαιώνεται και εδώ, κατέληξε ο Κ. Παρασκευάς, η θέση του ΚΚΕ, ότι σε τούτες τις εκλογές οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσουν με γενικά και αόριστα κριτήρια, αλλά με ένα και βασικό κριτήριο τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, τα συμφέροντα της προοπτικής αυτού του τόπου, τα ταξικά και γενικότερα λαϊκά συμφέροντα.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

Αργύρης Γιάννης. Γεννήθηκε το 1958. Ιδιωτικός υπάλληλος.

Λαδογιάννη Γεωργία. Γεννήθηκε το 1950. Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και το Νεοελληνικό Θέατρο.

Λιαγκάκης Στάθης. Γεννήθηκε το 1963. Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μετοχίου Κηρέως, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κηρέως.

Κασινάς Γιάννης. Γεννήθηκε το 1973. Ηλεκτρολόγος, γραμματέας του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ.

Παρασκευάς Κώστας. Γεννήθηκε το 1957. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος Συνδικαλιστικού - Εργατικού Τμήματος.

Πάλλης Κώστας. Γεννήθηκε το 1953. Βιομηχανικός εργάτης, μέλος τον ΔΣ του σωματείου εργαζομένων «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ», μέλος της διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Κεραμοποιών.

Ραχιώτης Δημήτρης. Γεννήθηκε το 1955. Λογιστής, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος 1994 - '98.

Τσακός Ανδρέας. Γεννήθηκε το 1942. Βιομηχανικός εργάτης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «ΚΕΜ» και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ